Quantcast
Channel: חדשות – AskPavel
Viewing all 643 articles
Browse latest View live

פייסבוק תשלם כדי לעקוב אחריכם, ניווט חדש בגוגל, תמלול וידאו עם AI ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

פייסבוק תשלם לכם כסף כדי לעקוב אחריכם

מי שלא מסתפק במעקב הרגיל של ענקית המדיה החברתית, יכול כעת ליהנות ממעקב משודרג שבעתיים. אפליקציית Study של פייסבוק מוצעת למשתמשי אנדרואיד, המוכנים לקבל תשלום עבור מעקב.

האפליקציה תעקוב אחר נתונים כגון מיקום המשתמש, אילו אפליקציות מותקנות במכשיר ומהו אופן השימוש בהן וכן הלאה. פייסבוק מתחייבת שלא להעביר מידע אישי כגון סיסמאות או היסטוריית גלישה. כל זה גורם לנו לתהות שבעתיים האם כל הנתונים הללו ממילא לא זמינים למעקב בשימוש הרגיל בפייסבוק.

הגבלות:

  • בינתיים האפליקציה זמינה לשימוש רק בארצות הברית ובהודו.
  • עדיין לא הוכרז כמה כסף יקבלו המשתמשים.
  • רק משתמשים נבחרים שיקבלו הזמנה, יוכלו להתקין את האפליקציה ולקבל תשלום.
  • על המשתמשים להיות בני 18 לפחות עם חשבון פייפאל.
  • הנתונים לא ישמשו לטירגוט של מודעות פייסבוק.

אגב, למה רק למשתמשי אנדרואיד? לפייסבוק כבר הייתה אפליקציה דומה באייפון, Research, המיועדת לבני 13 עד 35; אבל מכיוון שהיא הפרה את חוקי הפרטיות של אפל, היא הוסרה מהחנות.

משתמשי ריסרץ' קיבלו 20 דולר בחודש. האם בשביל סכום כזה או קצת יותר שווה להיות נתון למעקב מתקדם יותר? כנראה שכן, כי רבים כבר השתמשו באפליקציית המעקב הקודמת עד שהוסרה מאייפון.

תפריט ניווט חדש בחיפוש גוגל

לפני יומיים גוגל השיקה תפריט ניווט חדש, המשלב אייקונים קלים להבנה. כפי שזה נראה כעת, התפריט קיים רק בדסקטופ אבל יש להניח שיגיע מהר מאוד גם למובייל. גם בשנת 2011 גוגל עשתה ניסיונות עם תפריט אייקונים, אלא שאז היה מדובר בתפריט אנכי ולא אופקי.

כך זה נראה נכון לעכשיו:

תפריט ניווט חדש בגוגל - אייקונים

Trint Player – תמלול חכם של סרטונים

לאור העובדה שתוך שנתיים סרטונים יהוו 80% מהטראפיק אונליין, לתוכן וידאו יש חשיבות גדלה והולכת. חברה בריטית בשם Trint הוציאה כלי חדש ומתוחכם בשם Trint Player, שמתמלל סרטונים לטקסט באמצעות בינה מלאכותית. התחכום כאן טמון לא רק בתמלול האוטומטי, אלא במספר פיצ'רים מתקדמים נוספים:

1. בעת הרצת הסרטון, המילים מודגשות בזמן אמת על גבי התמליל.
2. ניתן להקליק על כל מילה מתומללת ולקפוץ למיקום המדויק שלה בתוך הסרטון.
3. יש אפשרות לגלילה אוטומטית היורדת מטה עם התקדמות הסרטון.

אין ספק שכלי כזה הוא קפיצת מדרגה לכל מי שמקדם סרטונים (VSEO). לפי אתרי חדשות שכבר השתמשו בכלי, מדובר ברמת דיוק של 99 אחוזים. נכון לעכשיו הכלי מתמלל רק סרטוני יוטיוב, והחברה תפתח את האפשרויות גם לספקי וידאו אחרים.

צפו בדוגמה כאן >>>

בחירת אזור בתוצאות גוגל לעסק שלי

הקידום הלוקאלי בחו"ל ממשיך להשתדרג, וכעת גוגל בוחנת אפשרות של בחירת אזור בתוך חבילת הלוקאל. לא ברור באילו תנאים מופיעה האפשרות הזו (ושוב – זה קורה רק בגוגל.קום נכון לעכשיו). יש להניח שכאשר גוגל לא מצליח לזהות מיקום מדויק, או שהשאילתה לא מכילה מיקום כלשהו – המשתמש יוכל לבחור אזור בעצמו. לאחר הקלקה על Choose area, תופיע חלונית עם מבחר ערים ואזורים לבחירה.

בחירת אזור בתוצאות גוגל לוקאל

65% מאנשי הדיגיטל מחפשים אלטרנטיבות לשילוש הקדוש

סקר שנערך בקרב 700 משווקי דיגיטל בחו"ל, מעיד שרובם מחפש חלופות לאוליגופול גוגל – פייסבוק – אמזון. משתתפי הסקר אמרו שהם מוציאים 43% מתקציב השיווק על שלושת הענקים, ו-65% מהם העידו שהם מחפשים חלופות יעילות נוספות.

ככל שגדול התקציב, כך גדל גם החלק המיועד לשלושת ענקיות הפרסום. מה שמגדיל את הדיסוננס הקוגניטיבי כאן, הוא שגם משווקים הטוענים ששלושת הגדולים יעילים יותר מכל פלטפורמה אחרת – מעוניינים בחלופות. מה דעתכם/ן?

חדש בדאטה סטודיו – חיבור לגוגל טרנדס

משום מה גוגל עצמה לא מאפשרת חיבור לשירות Trends, אז חברה בריטית בשם StrategicQ הרימה את הכפפה ויצרה קונקטור מתאים. אומנם זה מצריך מעט עבודה, כגון הטמעת סקריפט, אבל ההשקעה שווה – מעתה והלאה תוכלו להציג ללקוחות גם שינויי מגמות בחיפושים הרלוונטיים להם.

פרטים והנחיות התקנה כאן >>>

 

הפוסט פייסבוק תשלם כדי לעקוב אחריכם, ניווט חדש בגוגל, תמלול וידאו עם AI ועוד הופיע ראשון בבלוג


פייסבוק ליברה, מודעות 3D בגוגל, ישראל מפרסמת בלינקדאין ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

פייסבוק השיקה מטבע וירטואלי בשם "ליברה"

בפעם הראשונה בעולם הבלוקצ'יין, ארגון ענק יוזם ומקים מטבע קריפטו שיגובה בשירות תשלומים. המטבע נקרא "ליברה", ושירות התשלומים נקרא "קליברה", שהיא בעצם גם חברת-בת של פייסבוק.

הארנק הדיגיטלי ושירות התשלומים יופעלו דרך וואצאפ ופייסבוק מסנג'ר, מה שיאפשר להפיץ את השימוש במטבעות ליברה בקרב כמה מיליארדי בני אדם בעולם. כמו כן תהיה אפליקציית ליברה ייעודית למשתמשי אנדרואיד ו-iOS – בדומה לאפליקציות תשלומים קיימות כגון ביט או פפר.

בהתחלה ניתן יהיה להעביר מטבעות ליברה ולסחור בהן בין משתמשי וואצאפ-מסנג'ר, אך בשלב מתקדם יותר מתוכננת גם אפשרות לביצוע תשלומים בבתי עסק. כדי להבטיח את יציבות המטבע ואת ביזור הכוח הבא בעקבותיו, הוקמה אגודת ליברה – גוף עצמאי ללא מטרות רווח המורכב ממספר חברות וארגונים (לא רק פייסבוק), והוא זה שיפקח על המטבע.

פייסבוק מבטיחה שחשבון קליברה יהיה מנותק מחשבון הפייסבוק, והמידע בו לא ישמש למטרות פרסום.

Swirl – מודעת תלת-ממד חדשה בגוגל

גוגל הכריזה על מודעות אינטראקטיביות מסוג סווירל, המאפשרות הצגה והזזה של אובייקטים תלת ממדיים. עם כל הזזה של האובייקט/מוצר, ניתן לגלות עליו פרטים חדשים. הפורמט החדש מיועד בעיקר למובייל, אבל עובד יפה מאוד גם בדסקטופ.

ניתן ליצור ולערוך אלמנטים דינמיים בתלת ממד באמצעות פלטפורמת Google Poly. כמו כן מפרסמים שכבר יש להם נכסי 3D קיימים, יוכלו ליצור מודעת סווירל בעזרת Google Web Designer.

לצפייה במודעות סווירל הקליקו כאן >>>

מדינת ישראל מחפשת עובדים באמצעות לינקדאין

ברשת החברתית העסקית יש מעל 2 מיליון ישראלים, אז למה לא להשתמש בזה כדי למצוא עובדים מוכשרים? זה בדיוק מה שהחליטה נציבות שירות המדינה.

במסגרת שירות ייחודי שלינקדאין נותנת לממשלות – Linkedin For Governments – המדינה תייעל את חיפוש העובדים המיועדים לשורותיה. התענוג הזה יעלה לה (ולנו) 745,000 שקלים שייפרסו על פני שנתיים.

בשל התחרות הרבה הקיימת בשוק, נציבות שירות המדינה קיבלה חוות דעת בנוגע ללינקדאין, ומצאה כי היא תאפשר לה למצוא עובדים לכל משרדי הממשלה, בדגש על עובדי הייטק (שאותם הכי קשה למצוא) בתחומים כגון הנדסה, IT, סייבר ועוד. בכך תהפוך מדינת ישראל לעוד אחד מהארגונים הרבים המפרסמים בלינקדאין, ותיהנה גם היא משורת כלים חדשניים בהתאם.

מחצית מהחיפושים בגוגל מסתיימים ללא קליקים

מחקר שבוצע על ידי Jumpshot ופורסם באתר Sparktoro של ראנד פישקין, מגלה שמגמת ה- No Click מתפשטת בגוגל ללא הפרעה. זה מתרחש במקביל במובייל ובדסקטופ, אך עיקר הירידה בקליקים הוא בהחלט יותר תופעה של מובייל – וזאת משום שבמובייל יש יותר תשובות ישירות ושאר נכסי גוגל.

למאמר המלא שלנו ב- Askpavel >>>

תוסף מודעות חדש בגוגל מציג כניסות לאתר

ככל הנראה גוגל בוחנת תוסף מודעות חדש, המציג בצורה אוטומטית כמה כניסות היו לאתר המדובר. מדוע ככל הנראה? משום שמדובר במישהו שראה זאת במקרה, ולא ברור אם אכן מתקיים ניסוי שכזה (לפחות לא לפי הצהרה רשמית של גוגל).

יש להניח שהמטרה היא לבדוק עד כמה פועל אפקט העדר במקרה כזה, בו מצוינת כמות גדולה של כניסות לאתר (סוג של Social Proof, כפי שאוהבים להגיד בדיגיטל).

האם זה ישפיע לטובה או לרעה על אחוז ההקלקה? במידה שההשפעה תהיה חיובית, גוגל ודאי תשלב את התוסף בפלטפורמת הפרסום – ואז נדע בוודאות.

תוסף מודעות בגוגל מציג כניסות לאתר

הפוסט פייסבוק ליברה, מודעות 3D בגוגל, ישראל מפרסמת בלינקדאין ועוד הופיע ראשון בבלוג

מודעות קרוסלה בגוגל, אלגוריתם לינקדאין נחשף, חשיבות החיפוש הקולי ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל בוחנת אפשרות לקרוסלה של מודעות טקסט

אחד השינויים הרציניים בעולם הפרסום המקוון התרחש כאשר גוגל עברה לפורמט של 4 מודעות בראש תוצאות החיפוש, והסירה את עמודת המודעות בצד. כעת, כמה שנים טובות לאחר מכן, גוגל בוחנת אפשרויות נוספות לניצול מרבי של 4 מודעות הטקסט, על ידי הצבת קרוסלת מודעות שניתן לגלול לרוחב העמוד. הניסוי תועד בטוויטר של חברת SEM Rush.

כל שינוי קליל לטובה בכמויות הקליקים, יהווה תוספת של עשרות מיליוני דולרים לגוגל (במידה והפיצ'ר אכן ישולב סופית בתוצאות הממומנות). למרות שיש עלייה שנתית קבועה בכמויות הקליקים וההכנסות ממודעות שופינג, גוגל מחפשת דרכים גם לשיפור יעילותן של מודעות הטקסט הרגילות, שאינן מציגות תמונות, וחוות נפילה שנתית קבועה בקליקים.

ניסוי של גוגל עם קרוסלת מודעות טקסט

לינקדאין חושפת כיצד פועל אלגוריתם הניוז פיד

בניסיון ליצור יותר מעורבות משתמשים, לינקדאין עוברת מדירוג פוסטים טרנדיים לדירוג הנותן יותר משקל על תוכן מקצועי נישתי – כך חשף פיט דיוויס, מנהל מוצר בכיר בחברה. בשנה וחצי האחרונה בוצעו מספר שינויים באלגוריתם של לינקדאין, כאשר מילת המפתח המתארת את השינוי היא "אנשים שאתם מכירים, מדברים על הדברים החשובים לכם".

מבדיקות שערכה החברה, מסתבר שאנשים מתעניינים יותר לעומק בנושאי נישה שונים (לדוגמה לא #ניהול אלא #ניהולמוצר). כמו כן לחברה יש פיצ'ר אוטומטי בשם Creator Side Optimization שנותן משקל ליצרני דעה ותוכן עם קהילה קטנה של עוקבים.

הנה כמה טיפים למיקומים גבוהים בניוז פיד של לינקדאין:

  • פרסמו תכנים שמעוררים שיחה – אל תציבו רק קישור, אלא גם את דעתכם.
  • השתמשו בתוכן שהכי מתאים לנושא – זה יכול להיות וידאו, תמונה או ריבוי תמונות, מלל או מאמרים ארוכים.
  • באמצעות @ תייגו אנשים שאתם חושבים שיהיה להם מה להגיד על מה שכתבתם.
  • קחו חלק בשיחות המתרחשות ועודדו את המשך השיח.
  • הוסיפו עד 3 האשטאגים # לכל שיחה.
  • היו אותנטיים, זה המפתח.

עד כמה החיפוש הקולי באמת הולך להשפיע? תלוי בקהל היעד

מכירים את זה שמישהו מתחיל לדבר על משהו בשיא ההתרגשות, ופתאום כולם מדברים על זה במחשבה שזה הולך להיות הטרנד הבא? אז פחות או יותר אותו דבר קורה עם חיפוש קולי.

אנחנו לא אומרים שהוא לא חשוב… אלא שהוא כנראה קצת יצא מפרופורציות בשנים האחרונות. זה התחיל עם נתון שגוי שעד 2020 חצי מהחיפושים בעולם יהיו בפורמט קולי (בעוד שהנתון עצמו דיבר על החיפושים בסין בלבד); והמשיך בכך שאפילו ג'ון מולר מגוגל הודה בכנס Brighton SEO באפריל האחרון, שגם אם הוא יידע אילו חיפושים היו קוליים, הוא לא ממש היה יודע מה לעשות כרגע עם המידע הזה.

חברת Path Interactive עשתה סקר בנושא חיפוש קולי במספר מדינות, ומצאה כמה נתונים מעניינים:

  • 70% משתמשים בחיפוש קולי כמה פעמים בשבוע; 27% משתמשים עד 3 פעמים ביום.
  • אחוזי השימוש הגבוהים ביותר הם בבני 65 ומעלה – 88% משתמשים כמה פעמים בשבוע, ו- 50% משתמשים עד 3 פעמים ביום. אחוזי השימוש הנמוכים ביותר הם של בני 55 עד 64.
  • 80% מבני 13 עד 18 חוששים מהפרת פרטיות בחיפוש הקולי.
  • 17% החליפו לגמרי את השימוש בשיטות חיפוש אחרות. אצל 43% החיפוש הקולי החליף מעל חצי מהחיפושים הרגילים.
  • 55% משתמשים בחיפוש קולי לביצוע משימות (לכבות את האור, להדליק את הטלוויזיה, פתקיות זיכרון וכו'), ולא כדי לחפש מידע, מוצרים ושירותים.

הנתון האחרון הזה הוא כנראה החשוב ביותר בכל הנוגע לשיווק דיגיטלי. אם מעל חצי מהפקודות הקוליות כלל אינו נוגע לחיפושים אלא לביצוע משימות, הוא פחות רלוונטי לתחום השיווק (כרגע, לפחות). כדאי מאוד להמשיך לעקוב אחרי השינויים בתחום.

השימוש הנפוץ ביותר בחיפוש קולי

פייסבוק תשלב מודעות באקספלור של אינסטגרם

לא רק גוגל בוחנת תמידית אפשרויות להגדלת הכנסות. פיד ה- Explore באינסטגרם מציע למשתמשים עוד תמונות וסרטונים שאולי יאהבו, בהתבסס על העדפותיהם עד כה.

עד היום פייסבוק נמנעה מלשלב פרסומות בטאב הזה, אבל כעת הוחלט לעשות זאת בצורה מעודנת, כדי לא להכעיס את המשתמשים – במקום לדחוס פרסומות ישירות בפיד עצמו, המערכת תמתין שהמשתמש יקליק על תוכן כלשהו באקספלור, ורק אז תתחיל להציג לו פרסומות בהתאם.

מכיוון שאנשים נכנסים לאקספלור בכוונה לגלות תוכן חדש, המודעות ייראו יותר טבעיות עבורם – כך אומרת סוזן באקר רוז, מנהלת שיווק המוצרים העסקיים באינסטגרם.

ארכיון האינטרנט הוסיף אפשרות השוואה

אחד הכלים הנפוצים בקרב אנשי SEO הוא ארכיון האינטרנט העולמי. האתר שמצלם עותקים של כל שאר האתרים באינטרנט, הוא מכרה זהב של תוכן ואפשרויות רבות נוספות (כגון בעת רכישת דומיינים פגי תוקף וכן הלאה).

כעת קהילת ה-SEO ודאי תשמח לדעת שנוספה אפשרות חדשה בארכיון האינטרנט – כפתור Changes יציג את השינויים בעמוד אינטרנט, בטווח זמן בין שני תאריכים שונים. הוספת תוכן תודגש בצהוב ומחיקת תוכן תודגש בכחול, לפחות בתיאוריה… כרגע – מכיוון שמדובר עדיין בגרסת בטא לא מושלמת – כנראה שההדגשות מופיעות בצבעים קצת אחרים, עד שהמצב יתוקן.

 

הפוסט מודעות קרוסלה בגוגל, אלגוריתם לינקדאין נחשף, חשיבות החיפוש הקולי ועוד הופיע ראשון בבלוג

כללים חדשים לקובץ robots, בעיות בפייסבוק, אמזון מאזינה ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל שינתה את ההתייחסות לקובץ robots.txt

במטרה ליצור קווים מנחים ברורים ואפקטיביים לשימוש בקובץ רובוטס, גוגל הודיעה על שינויים שבוצעו בהנחיות המופיעות בקובץ. מכיוון שלעיתים רבות מדי הקובץ מכיל הנחיות שעומדות בסתירה לסטנדרטים של רשת האינטרנט, הוחלט לבצע ניקוי אורוות ולקבוע מה אפשרי ומה לא.

כמה מהשינויים העיקריים:

  • התעלמות מ- noindex בקובץ – אם עד היום גוגל איפשר למנוע סריקה באמצעות noindex בקובץ רובוטס, הרי שמהיום זה כבר לא אפשרי. החלופות הן שימוש בתגית מטא רובוטס הנמצאת ב-HEAD או באמצעות X-Robots-Tag: noindex תחת HTTP Response Headers.
  • קודי שרת 404 ו-410 יתייחסו שניהם לעמוד כלא קיים, והוא יוסר מהאינדקס לאחר זחילה ועיבוד.
  • עמוד שיוסתר תחת מסך כניסה הדורש סיסמה (Login), יוסר אוטומטית מהאינדקס.
  • התייחסות מעמיקה יותר להנחיית Disallow – בעוד שההנחיה מונעת זחילה בעמוד, עד כה היא לא מנעה אינדוקס שלו (בהנחה שיש קישורים אחרים המפנים אליו). מעתה והלאה הנחיית Disallow תילקח בחשבון בצורה יותר מעמיקה.
  • רוצים להסיר עמוד מהאינדקס במהירות? השתמשו בכלי הסרת URL בקונסולת החיפוש, בשילוב הנחיות כגון noindex או מחיקת העמוד ויצירת קוד 404.

גם אנשי בינג של מיקרוסופט תרמו את תרומתם לדיון בנושא, והצהירו: "בינג מעולם לא תמך באפשרות של noindex בקובץ רובוטס". או כמו שאומרים אצלנו: יופי, נחמה.

פייסבוק ממשיכה לספוג אש

פייסבוק תאפשר חיפוש ישיר של מודעות דרושים, הלוואות ושירותי אשראי; זאת לאחר שספגה ביקורות ותביעות משפטיות בשל העובדה שהתכנים הללו הוגבלו עד כה בהתאם לחתכים פרסומיים כגון רמת הכנסה, מין, מגדר, מיקום ועוד. הגבלה זו מונעת שוויון הזדמנויות, ולפיכך פייסבוק הודיעה על השינוי שיבוצע עד תום השנה (בארצות הברית בלבד בשלב זה).

פייסבוק אומנם נלחמת בפייק ניוז, אבל מסתבר שהעסקים הקטנים הם שמשלמים את המחיר. מכיוון שהכלים האוטומטיים של פייסבוק לא תמיד יודעים להבדיל בין תוכן פוליטי לתוכן לגיטימי, עסקים ומפרסמים קטנים מגלים שהקמפיינים שלהם מושהים או מחוקים לחלוטין. מכיוון שמדובר במפרסמים קטנים, לא תמיד הם מקבלים את המענה הדרוש ולכן חלקם נאלצו לבקש מפייסבוק אישור של מפיץ מודעות פוליטיות, רק כדי שהקמפיינים שלהם ימשיכו לפעול.

אמזון מאזינה למשתמשי אלקסה

משתמשי אלקסה ודאי לא יאהבו לגלות שכל מה שהם אמרו לגברת המצחקקת, נשמר ומתומלל אוטומטית על ידי אמזון. מן הסתם זו כנראה לא הפתעה גדולה מדי בעידן שבו פרטיות הפכה מזמן לבדיחה, אבל מאמזון נמסר שהדבר מיועד לשיפור ביצועיה של התוכנה. המידע כולל לעיתים גם מידע אישי כגון ימי הולדת, הזמנת מוניות ואוכל וכן הלאה.

מי שבכל זאת לא מרוצה מהנושא, יכול למחוק את ההקלטות על ידי כניסה למרכז הפרטיות של אלקסה.

רק 30% מלקוחות ה-SEO בארה"ב ימליצו על הספק שלהם

בריאן דין, אחד ממומחי ה-SEO המובילים בארה"ב, סקר 1,200 בעלי עסקים בנוגע לשירות שהם מקבלים. מעבר לעובדה שנמצא קשר בין הריטיינר החודשי לשביעות הרצון (ככל שהריטיינר גבוה – כך גם שביעות הרצון), נמצאה העובדה המטרידה שרק כשליש מהלקוחות ימליצו לחבר או לקולגה על ספק ה-SEO הנוכחי שלהם.

ממצאים נוספים ומעניינים לא פחות:

  • רק 8% מהלקוחות מצאו את הספק שלהם דרך פרסום מקוון. כל השאר מצאו דרך פה לאוזן, חיפוש בגוגל וביקורות אונליין.
  • הפקטור החשוב ביותר עבור 74% מהלקוחות בבחירת ספק SEO – המוניטין של הספק. הפקטור הבא בתור – העלות החודשית ו/או מיקומי הספק בגוגל. לעומת זאת, נוכחות במדיה חברתית וסיפורי הצלחה / Case studies היו במקום האחרון מבחינת חשיבות.
  • הנושא החשוב ביותר לבעלי העסקים (83%) הוא השגת לקוחות באופן מיידי, וזו גם הציפייה שלהם. 61% אמרו שגם העלאת מודעות למותג חשובה להם.
  • 44% עזבו את הספק בעיקר בשל חוסר שביעות רצון מהתוצאות העסקיות; 34% בגלל שירות ירוד או חוסר מענה; רק 21% עזבו מכיוון שפנה אליהם ספק אחר.

 

הפוסט כללים חדשים לקובץ robots, בעיות בפייסבוק, אמזון מאזינה ועוד הופיע ראשון בבלוג

פייסבוק תשלם קנס, חדש בגוגל שופינג, פודקאסטים תופסים תאוצה ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

פייסבוק תשלם קנס של 5 מיליארד דולר

הקנס ישולם במסגרת פשרה כדי ליישב את החקירה שנפתחה בנושא הפרת הפרטיות בפרשת קיימברידג' אנליטיקה; כך הוחלט במשותף בין פייסבוק ובין נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (FTC). זהו הקנס הגבוה ביותר אי פעם שהושת על ידי ה-FTC בשל הפרת פרטיות (בגובה 9% מהכנסות החברה לשנת 2018), והוא מאפשר להפסיק את החקירה בנושא.

חשוב מאוד לציין שהקנס מיועד לסגור את הגולל רק על מה שמתרחש בארצות הברית. מדינות אחרות בעולם עדיין חוקרות את מקרה קיימברידג' אנליטיקה, בו דלפו פרטים אודות כ-90 מיליון בני אדם ליצירת פרסומות פוליטיות ממוקדות. הסברה אומרת שייתכן גם קנס של האיחוד האירופי, שיהיה אף גבוה מהקנס הנוכחי.

יש לציין שלא כולם מרוצים מגובה הקנס. כמה נציגי ממשל וספקי חדשות בארה"ב הגדירו אותו כעקיצת יתוש, בדיחה ואפילו מתנה לחג המולד.

חדש בגוגל שופינג: ביקורת-מוצר עם תמונה

גוגל הוציאה פיצ'ר חדש במודעות גוגל שופינג, המאפשר לכתוב ביקורות מוצר בתוספת תמונה. לאחר רכישת מוצר, ניתן יהיה לכתוב חוות דעת ולהוסיף תמונה של המוצר שנרכש. בכך יאפשרו ללקוחות פוטנציאליים נוספים לראות תמונה אמיתית של המוצר (בניגוד לתמונה שיווקית שעברה ריטושים כאלה ואחרים).

כדי לאפשר למשתמשים העלאת ביקורות עם תמונות למודעות גוגל שופינג, המפרסם יצטרך לעבוד עם אחת מהפלטפורמות המוצעות כרגע על ידי גוגל – Yotpo, PowerReviews, Bazaarvoice ו- Influenster. יש להניח שבהמשך יצורפו פלטפורמות נוספות.

משווקים ישקיעו מיליארד דולר בפרסום בפודקאסטים עד שנת 2021

האם פודקאסטים הופכים לטרנד שיווקי שבלעדיו כבר אי אפשר? כנראה שכן, לפחות בחו"ל. חברת המחקר Emarketer פרסמה שעד שנת 2021, אנשי שיווק ישקיעו מיליארד דולר בפרסום בפודקאסטים בארה"ב. בשנת 2018 הושקעו כחצי מיליארד דולר בפרסומות באפיק הזה.

לפי התחזיות, רבע מאוכלוסיית ארה"ב (76.4 מיליון בני אדם) תאזין לפודקאסט כלשהו השנה. עוד מעידים הממצאים כי חמישית מאזינים ל-4 עד 5 פודקאסטים בשבוע, ו-31% מאזינים ל-6 פודקאסטים ומעלה בשבוע. ההכנסות מפרסום בפודקאסטים עלו ב-34% בשנת 2018, וצפויות לעלות ב-42% השנה.

הכנסות מפרסום בפודקאסטים

האלגוריתם של גוגל מתעדכן לפי אירועים עולמיים

אחרי אירועי הירי המרובים שהתרחשו בארה"ב בשנים האחרונות, התוצאות בגוגל קום היו מוצפות בפייק ניוז ובמידע מוטעה. במטרה להילחם בפייק ניוז מהסוג הזה – ובפייק ניוז בכלל – בוצעו שינויים באלגוריתם, כך אמר פאנדו נאיאק (Pandu Nayak), מהנדס חיפוש בכיר בגוגל, בריאיון לאתר הגרדיאן.

לצורך כך שולבו אלגוריתמים חדשים המזהים אירועים בזמן אמת, ואוטומטית מגדילים את חשיבות פרמטר הסמכות (Authority) בשאילתות הרלוונטיות לאירוע. כך יוצגו למשתמשים התוצאות הרלוונטית ביותר, מהאתרים האמינים והסמכותיים ביותר – כבר בדף התוצאות הראשון.

איך זה עובד? יש להניח שאם התחולל אירוע ירי כלשהו בארה"ב, חיפושים בנושא יובילו אך ורק לאתרים סמכותיים כגון אתרי חדשות, אתרי ממשלה וכן הלאה. אתרים ללא הפרמטרים הסמכותיים הנדרשים, לא יוצגו – ובכך ייחסכו מהמשתמשים ידיעות לא אמינות. למעשה זהו הסבר מצוין לשאלה כיצד פועל ראנק בריין, הבינה המלאכותית של החיפוש בגוגל – היא משנה בזמן אמת את פעולת האלגוריתם, כדי להתאים למציאות הקיימת בשטח.

גוגל: "אנו מאזינים לפקודות הניתנות לגוגל אסיסטנט"

החברה מודה שהיא מעסיקה עובדי קבלן המאזינים לפקודות קוליות הניתנות לעוזר של גוגל, כך פורסם בביזנס אינסיידר. בכך "מצטרפת" גוגל לאמזון, שהודתה לא מזמן בדבר דומה המתרחש אצל משתמשי אלקסה.

בשני המקרים ההאזנה והתמלול מיועדים לשיפור יכולות המערכת והבינה המלאכותית שלה. נציג גוגל אישר לכתב ביזנס אינסיידר שמדובר אך ורק ב-0.2% מכל הפקודות הקוליות, ושהדבר נחוץ כדי ללמד את המערכת להבין פקודות קוליות במספר רב של שפות.

גוגל כבר ספגה קנס הפרת פרטיות ב-2012 בגובה של כ-22 מיליון דולר (הגדול בזמנו, אם נשווה לידיעה הקודמת אודות הקנס של פייסבוק). אבל כנראה שאנחנו בכל מקרה נמשיך לדבר והם בכל מקרה ימשיכו להקליט, עד הקנס הבא בתור. ולראיה – תחזית שפורסמה לאחרונה טוענת ש-31 מיליון אמריקאים יבצעו רכישות באמצעות עוזר קולי ב-2019; גידול של 31.6% לעומת אשתקד (זאת בנוסף לכך שכבר יש 100 מיליון עוזרים קוליים פעילים בארה"ב).

 

הפוסט פייסבוק תשלם קנס, חדש בגוגל שופינג, פודקאסטים תופסים תאוצה ועוד הופיע ראשון בבלוג

מודעות החיפוש שולטות, ערכת וורדפרס של גוגל, כמה משלמים למשפיענים ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

מודעות החיפוש ממשיכות להוביל את הפרסום הממומן

מבין כל אפיקי הפרסום בתשלום, מודעות בחיפוש ממשיכות לשלוט ביד רמה גם ב-2019; כך עולה מדוח של חברת Marin Software. מודעות חיפוש מהוות 39% מסך תקציבי המפרסמים בארצות הברית ובריטניה.

גם אפיקי פרסום נוספים בתשלום זוכים לדחיפה הדרושה. ההוצאה על פרסום ברשתות חברתיות נמצאת בעלייה, והיא במקום השני (18%) אחרי מודעות חיפוש (דיספליי במקום השלישי עם 16%). בקשר לזה, העלייה הגדולה ביותר בתקציבי הפרסום היא באינסטגרם (אבל לא על חשבון אפיקים אחרים, יש לציין).

ממצאים נוספים מהדוח:

  • 60% מהמפרסמים מתכוונים להגדיל את תקציב הפרסום באמזון. 55% מהמפרסמים התחילו להשתמש באמזון מכיוון שחיפשו הזדמנויות חדשות להתרחבות.
  • גוגל הוא אפיק הפרסום האמין ביותר – 98% מהמפרסמים דירגו אותו 4 מתוך 5.
  • 84% מהמפרסמים בחיפוש מתכוונים להשתמש / כבר משתמשים במודעות הרספונסיביות החדשות של גוגל בחיפוש.
  • 32% אומרים שווידאו הוא המודעה היעילה ביותר במדיה חברתית, ולאחריו מודעות תמונה (26%), סטוריז באינסטגרם (23%) ומודעות קרוסלה (19%).

גוגל הוציאה ערכת דאטה לוורדפרס

אין ספק שגוגל היא ספקית כלי הדיגיטל המובילה בעולם – גוגל אנליטיקס, גוגל אדס, קונסולת החיפוש, תג מנג'ר ודאטה סטודיו, אם למנות את העיקריים שבהם. החיסרון הוא שכל אחד מהם הוא כלי נפרד. ומה אם נרצה לקבל תובנות נקודתיות לגבי האתר שלנו, מסך כל המידע הגוגלי?

בדיוק בשביל זה גוגל הוציאה את Site Kitתוסף וורדפרס המציג תובנות משלל הכלים של גוגל עבור האתר. נכון לעכשיו הכלי מציג תובנות מגוגל אנליטיקס, קונסולת החיפוש, אדסנס ופייג' ספיד. יש להניח שהוא ישודרג גם באמצעים אחרים, ככל שיהיו כאלה בעתיד.

כמה תשלמו על תוכן ממומן של משפיענים?

שיווק משפיענים קיים כבר עשרות שנים לפחות, עוד מאז ימי הפרסום בטלוויזיה, בעיתונות ובשלטי חוצות. מותגים תמיד השתמשו באנשים מפורסמים כדי לדחוף ולקדם את מוצריהם ושירותיהם, ובכך גם הדיגיטל לא שונה.

תוכן ממומן של משפיענים במדיה החברתית מתייקר והולך בחו"ל, כך עולה מממצאי חברת eMarketer. בחזית נמצא תוכן וידאו, שמחיריו נמצאים בעלייה המשמעותית ביותר. גם "נאנו משפיענים" – עם 500 עד 5,000 עוקבים – מרוויחים בממוצע 315 דולר מסרטון יוטיוב. אצל משפיענים בעלי קהל עוקבים גדול יותר, המחירים עולים בהתאם: מי שיש לו 30,000 עד חצי מיליון עוקבים, מרוויח בממוצע 782 דולר לסרטון.

נאנו משפיענים באינסטגרם מרוויחים 114 דולר בממוצע לפוסט וידאו, 100 דולר לפוסט תמונה ו-43 דולר לסטורי. משפיענים גדולים יותר מרוויחים 775 דולר לסרטון אינסטגרם, 507 דולר לפוסט תמונה ו-210 דולר לסטורי. כל מי שיש לו מעל חצי מיליון עוקבים נחשב כבר סלב, ומרוויח אלפי דולרים עבור כמעט כל סוג של תוכן.

כמה כסף מקבלים משפיענים בחו"ל על תוכן ממומן

בתגובה למחירים העולים, מותגים ומפרסמים מעדיפים לעבוד עם מיקרו משפיענים (בין 5,000 ל-30,000 עוקבים). קהל היעד המסור והאיכותי יותר שלהם, מוביל לתוצאות יותר אפקטיביות בהשוואה לסלבס. אפיק פרסום אפקטיבי נוסף שעולה מן המחקר, הוא פרסום בפודקאסטים שנמצא בעלייה משמעותית לאחרונה (עליו דיווחנו בשבוע שעבר).

לאור הירידה בחשיפה האורגנית ולנוכח המחירים הנמצאים בעלייה, משפיענים גדולים עלולים להפסיד כאן נתח משמעותי מהשוק אם לא יורידו מחירים.

גוגל הוציאה מדריך לקידום אתרים מבוסס JS

מכיוון שיש לא מעט אי הבנה וטעויות בכל הנוגע ל-SEO וג'אווה סקריפט, גוגל הרימה את הכפפה בנושא. המדריך נכתב על ידי שני מומחי גוגל בנושא – מרטין ספליט וליזי הארווי; זאת לאחר שספליט כבר הוציא סדרת סרטוני הדרכה בנושא, והמדריך עובר על כך ואף מרחיב.

תחילה המדריך סוקר את שלושת שלבי העיבוד של תוכן מבוסס JS – זחילה, רינדור ואינדוקס. לאחר מכן המדריך מסביר כיצד להפוך תוכן ג'אווה סקריפט לידידותי לגוגל:

  • להשתמש בטייטלים וסניפטים ייחודיים
  • לכתוב קוד תואם
  • קודי שרת נכונים
  • להשתמש במטא רובוטס בזהירות
  • Lazy Loading
  • ועוד

למדריך המלא >>>

מותגי ענק בוחנים את שקיפות הפרסום בבלוקצ'יין

מותגים גדולים כגון נסטלה, מקדונלדס, וירג'ין מדיה ועוד – הם הראשונים להשתתף בפיילוט ייחודי של JICWEBS. מטרת הפיילוט – לבדוק אם טכנולוגיית בלוקצ'יין אכן מסוגלת לשקף בצורה נאמנה ומדויקת את שרשרת האספקה בכל הנוגע לביצועי מודעות בדיגיטל.

תעשיית הפרסום המקוון סובלת כבר שנים מרמאויות ובעיות של אבטחת מידע. המפרסם נשאר תלוי בהצהרת כוונותיה של רשת הפרסום בה הוא נוטל חלק, בלי יכולת אמיתית לעקוב אחרי חלוקת התקציב לאורך כל שרשרת הפרסום (לא רק בפלטפורמת הפרסום עצמה). טכנולוגיית הבלוקצ"ין אמורה לפתור את הבעיות הללו, מכיוון שהיא מאפשרת שקיפות מלאה לצד אבטחה ומניעת רמאויות בסדרי גודל חדשים.

בהקשר לכך מעניין לציין כי בדוח מצב האינטרנט של בזק לשנת 2018, רוב הציבור הישראלי לא מאמין במטבעות וירטואליים (שהם נגזרת כלכלית של טכנולוגיית הבלוקצ'יין). רק 5% מהישראלים משתמשים במטבעות וירטואליים, ו-50% אינם חושבים שזו צורת התשלום של העתיד.

 

הפוסט מודעות החיפוש שולטות, ערכת וורדפרס של גוגל, כמה משלמים למשפיענים ועוד הופיע ראשון בבלוג

אינסטגרם מסתירה לייקים, פייסבוק בוחנת מודעות חיפוש, סנאפצ'ט ממשיכה לגדול ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

אינסטגרם מסתירה לייקים ב-6 מדינות

המטרה היא לגרום למשתמשים להתמקד יותר בתוכן ופחות ב- Vanity Metrics כגון לייקים ועוקבים, שנתונים לרמאויות ושאר בעיות – כך דווח לראשונה באתר טקראנץ'. בצורה כזו מנסה פייסבוק להפחית את השפעתם של משפיענים ואת החשיפה האורגנית שהם מייצרים, לטובת פרסום ממומן.

נתוני הלייקים יוסתרו מעתה והלאה במדינות הבאות: ניו זילנד, אירלנד, ברזיל, אוסטרליה, איטליה ויפן. אם הניסוי יעבור בהצלחה, יש להניח שמדינות נוספות יצורפו לרשימה בהמשך.

תודה למיכל מורנו על השיתוף בקבוצת "מקצועני פרסום באינטרנט".

הטראפיק האורגני בגוגל ירד ב-8% לעומת אשתקד

לאחר שפורסם כי מחצית מהחיפושים בגוגל קום לא מובילים לקליקים, גם חברת המחקר Merkle פרסמה את דוח השיווק הדיגיטלי שלה לרבעון השני של 2019. לפי הדוח, התנועה האורגנית מגוגל ירדה ב-8 אחוזים לעומת התקופה המקבילה ב-2018. גם התנועה האורגנית של בינג ויאהו ירדה ב-26% ו-11% בהתאמה, ורק DuckDuckGo נהנה מעלייה של 49% בתנועה האורגנית.

נתונים נוספים מהדוח לגבי כלל תעשיית החיפוש:

  • חיפושים אורגניים מהווים 23% מכלל הטראפיק ברבעון השני של 2019.
  • הצניחה בכניסות אורגניות התרחשה בכל המכשירים, אך במיוחד בטלפונים סלולריים בהם הגידול בכניסות ירד מ-13% ברבעון הראשון לכדי 5% ברבעון השני של 2019.
  • טראפיק ממומן כנראה נוגס באורגני. טלפונים וטאבלטים יצרו 59% מהטראפיק האורגני ברבעון השני, בהשוואה ל-65% בטראפיק הממומן.
  • שני אפיקי הטראפיק שגדלו הכי הרבה ברבעון השני הם הממומן והדירקט.

סנאפצ'ט חצתה את קו 200 מיליון המשתמשים היומיים

בין הרבעון הראשון והשני של 2019, האפליקציה צברה 13 מיליון משתמשים יומיים חדשים – גידול של 8 אחוזים לכדי 203 מיליון משתמשים מדי יום.

החברה מעריכה ש-7 עד 9 מיליון משתמשים הצטרפו ברבעון האחרון הודות לפיצ'ר מסנן הפנים (Face Filters) שהציג את המשתמש כבן המין השני, ועוד 4 עד 6 מיליון משתמשים הצטרפו הודות לפיצ'רים חדשים אחרים. סך ההכנסות ברבעון האחרון הגיע לכדי 388 מיליון דולר.

האם פייסבוק בוחנת מודעות פרסום בתוצאות החיפוש?

לאחרונה מתרוצצת שמועה שפייסבוק החלה לעשות ניסויים עם מודעות בתוצאות החיפוש. כאשר מתבצעים בפייסבוק לפחות 2 מיליארד חיפושים ביום, יש להניח שבסופו של דבר החברה תמצא דרך לעשות מזה כסף – אם בצורה עקיפה (כגון טרגוט לפי חיפושים) ואם בצורה ישירה (כגון מודעות בתוצאות החיפוש).

תודה לאופיר קנלשטיין על צילומי המסך. נשמח לדעת האם ראיתם את האפשרות הזו גם אצלכם.

אופציית פרסום בתוצאות חיפוש בפייסבוק

הבאגים בגוגל ממשיכים לחגוג

בכל פעם שהחברה מצליחה להשתלט על באג אחד, מופיעים עוד שניים כדי להרוס את החגיגה. מכיוון שכבר קשה לעקוב אחרי כל הבאגים המדווחים, הנה שני הבאגים העיקריים המדווחים לאחרונה:

  • מאז שגוגל איפשרה קיצור כתובות URL בגוגל לעסק שלי, נמחקו ביקורות ונעלמו פרופילים מתוצאות החיפוש. גוגל טוענת בכל פעם שהמצב תוקן, אבל התלונות ממשיכות לזרום.
  • תלונות נוספות נרשמות לגבי תוצאות החיפוש עצמן – חלק מהמשתמשים טוען שהוא רואה תוצאות חיפוש "שבורות" או לא מעודכנות. זה די דומה לבאגים הגדולים שדווחו שוב ושוב בחודשים הקודמים (בעיות אינדוקס, קנוניקל וכו'), ולא ברור האם זה המשך או שמדובר בבאגים חדשים.

 

הפוסט אינסטגרם מסתירה לייקים, פייסבוק בוחנת מודעות חיפוש, סנאפצ'ט ממשיכה לגדול ועוד הופיע ראשון בבלוג

התאמות ביטויים חדשות בגוגל, הטריק ליותר המרות ב-GMB, איחוד Web+App באנליטיקס ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל משנה את התאמות הביטויים בממומן

אחת הבעיות שנוצרה לפני כשנה, כאשר גוגל יצרה את Same-meaning Close Variants – הייתה שהתאמה לביטוי הייתה מדויקת יותר מההתאמה המדויקת. כעת, עם העדכון החדש, הבדיחה נגמרה.

ב-2014 גוגל החלה להפעיל את אפשרות ה- Close Variants על כל הקמפיינים, שכללה הטיה לרבים, שגיאות כתיב ווריאציות קרובות נוספות. זו הייתה תחילת הדרך של התאמה מדויקת, ואז ב-2017 נוספה האפשרות שכללה התאמה לשאילתות עם סדר מילים שונה. לפני כשנה גוגל הוסיפה את המילים בעלות משמעות דומה, מה שגרם להיפוך התפקידים הלא מוצלח בין התאמה מדויקת והתאמה לביטוי.

כעת הגיע התיקון בדמות הרחבת המילים בעלות משמעות דומה גם להתאמה לביטוי ולהתאמה רחבה. ההרחבה תאפשר לכלול מילים נרדפות ומילים עם כוונה זהה. גוגל טוענת שהבינה המלאכותית שלה התקדמה מספיק כדי למלא את החללים, אבל התגובות בתעשייה צוננות מתמיד. מנהלי קמפיינים חוששים שבכך יתווספו עוד מילים לא רלוונטיות ואפילו פחות שליטה, מה שייאלץ אותם להשתמש במילות מפתח שליליות יותר מאי פעם.

הרחבה באתר SEL >>>

התאמות ביטויים חדשות בגוגל אדס

יותר תמונות בגוגל לעסק שלי = יותר תועלת לעסק

מחקר של Bright Local סקר מעל חצי מיליון תמונות ביותר מ-15,000 פרופילי גוגל לעסק שלי. המחקר מראה קשר חזק בין כמות התמונות בפרופיל, ובין קליקים, שיחות טלפון ושאר ביצועים.

פרופילי GMB עם יותר מ-100 תמונות מקבלים:

  • 520% יותר שיחות טלפון.
  • 1,065% יותר כניסות לאתר.
  • 2,771% יותר בקשות להוראות הגעה.
  • 960% יותר הופעות בתוצאות החיפוש.
  • 3,459% יותר הופעות במפות.
  • 713% יותר הופעות בחיפושים גנריים (Discovery Search – קטגוריה, מוצר או שירות).
  • 1,038% יותר הופעות בחיפושים ישירים (Direct Search – שם עסק או כתובת).

כדי לשלב בפרופיל ה-GMB שלכם כמה שיותר תמונות, הוסיפו תמונות בעצמכם או בקשו מלקוחות להוסיף תמונה (ועל הדרך גם חוות דעת, אם אפשר). אם יש לכם עסק פיזי, אפשר לבקש מלקוחות להצטלם בתוך העסק ולהעלות את התמונות לפרופיל שלכם.

חדש בסנאפצ'ט: פרסום בסיסי ב-3 שלבים מהירים

חברת סנאפצ'ט הודיעה על אפשרות פרסום חדשה ומהירה ב-3 שלבים קלים. הפיצ'ר החדש נקרא Instant Create (בניגוד לאפשרות הפרסום המתקדמת יותר הנקראת Advance Create), והוא מאפשר למפרסמים מוגבלים באמצעים ו/או ניסיון, לקבל חשיפה מהירה וצבירת ניסיון בפלטפורמת הפרסום של האפליקציה.

שלבי העבודה:

  • בוחרים מטרה – כניסות לאתר, התקנת אפליקציה או כניסות לאפליקציה.
  • מקלידים את כתובת אתר העסק.
  • בוחרים טרגוט.

אין צורך לטרוח על קריאייטיב – המערכת תשאב תמונות מהאתר ותנסח מודעות בעצמה. אם בכל זאת תרצו, יש אפשרות להעלות תמונות משלכם, ו/או להשתמש בתבניות המודעות הפופולריות ביותר באפליקציה.

גוגל מאחדת את מדידת Web/App באנליטיקס

עד היום, כל הקמה של נכס חדש בגוגל אנליטיקס חייב אותנו לבחור האם מדובר באתר (Analytics) או באפליקציה (Firebase). כעת גוגל מציעה אפשרות נוספת המאחדת בין שני הסוגים – ומאפשרת מדידת Cross Platform חדשה.

המדידה בפיצ'ר החדש מבוססת איוונטים (Event-based Measurement), בדומה לפייסבוק ומיקספאנל, ובניגוד לצורת המדידה הרגילה של אנליטיקס. כעת ניתן ליצור ולמדוד איוונטים בצורה אוטומטית ובלי סיבוכים מיותרים (ראו תמונה בהמשך).

האיחוד מאפשר לחלץ מידע כגון כמה משתמשים אמיתיים יש לנו (בלי קשר לפלטפורמה), היכן מתרחשות רוב ההמרות (ווב / אפ), איזה אפיק שיווקי יעיל יותר וכן הלאה. כמו כן הפיצ'ר המאוחד מציע כמה כלים חדשים שמאפשרים גרירה והצגה ויזואלית של מידע (Exploration), היכן המשתמשים נכנסים ו/או עוזבים (Funnels) ומהם השלבים במסע הלקוח ומדוע הוא המיר / לא המיר (Path Analysis).

נכון לעכשיו מדובר בגרסת בטא, שתהיה זמינה לכולם בשבועות הקרובים.

אפשרויות חדשות בגוגל אנליטיקס Web+App

גוגל מצמצמת את התלות שלה בפרסום

האם ענקית הפרסום המקוון חוזה את העתיד, ומסיטה יותר משאבים לכיוונים שאינם מבוססי פרסום?

גרף שפורסם על ידי חברת המחקר Statista, בהתבסס על דיווחי גוגל/אלפבית, מציג עלייה בהכנסות מנכסים שאינם מבוססי פרסום (כאחוז מסך ההכנסות של החברה).

בשנת 2009 ניתן לראות ש-3.2% מההכנסות של גוגל שויכו למוצרים ושירותים שאינם מבוססי פרסום, בשווי 800 מיליון דולר באותה שנה: מכירת אפליקציות, רכישות מתוך אפליקציות (In-app purchases), מוצרי תוכן דיגיטליים, חומרה, רישיונות ותשלום על שירותים שונים. החל מ-2014 נכנסו לתמונה גם שירותי אינטרנט וטלוויזיה לצד שירותי מחקר ופיתוח, עד שבשנת 2018 עלה חלקן של ההכנסות שאינן פרסום לכדי 15% מסך ההכנסות בשנה זו – 20.5 מיליארד דולר.

כענקית טכנולוגיה שתלויה כמעט לחלוטין בפרסום מקוון, כנראה שגם גוגל מבינה שבכל אסטרטגיה שיווקית נבונה – לא שמים את כל הביצים בסל אחד. יד המקרה או תוכנית מגובשת ליום הדין? כנראה שלא נדע בקרוב.

מוצרים ושירותים של גוגל שאינם מבוססי פרסום

הפוסט התאמות ביטויים חדשות בגוגל, הטריק ליותר המרות ב-GMB, איחוד Web+App באנליטיקס ועוד הופיע ראשון בבלוג


מיקרוסופט עשתה שופינג, סטוריז ממומנים בעלייה ועוד באג בגוגל

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

מיקרוסופט רכשה חברת פרסום בתחום הסחר האלקטרוני

חברת מיקרוסופט רכשה את פלטפורמת השיווק PromotelQ, המאפשרת לפרסם מודעות ממומנות ברשת נרחבת של אתרי איקומרס. השירות כולל דשבורדים ושירותי אנליטיקס לבדיקת ביצועים, הן עבור המפרסמים והן עבור בעלי האתרים.

המטרה היא לשדך בין יכולות הבינה המלאכותית של מיקרוסופט, ובין יכולות המיקוד המתקדמות של פרומוטל-קיו. כמו כן מיקרוסופט רוצה לתת מענה לדרישות מפרסמיה לקבל טווח הגעה רחב יותר בפרסום. כיום טווח ההגעה של מיקרוסופט קטן יחסית לזה של גוגל ואמזון, ורשת אתרי הסחר של פרומוטל-קיו מציעה אלפי מותגים ועסקים קטנים-בינוניים.

ההשקעה בסטוריז ממומנים באינסטגרם הוכפלה

בקיץ 2018 חל גידול מסיבי בפרסום הממומן באינסטגרם, פי 4 לעומת הפרסום בפייסבוק. כעת נראה שהמגמה הזו מתחילה להתיישר, והפרסום הממומן בשתי הפלטפורמות הגיע לשוויון כלשהו – כך עולה מנתונים של חברת Kenshoo.

למרות זאת, מהנתונים עולה שההשקעה בסטוריז ממומנים באינסטגרם הוכפלה מדי שנה, והגיעה ממצב של 9% ברבעון הראשון של 2018, לכדי 18% ברבעון השני של 2019. ההשקעה בסטורי אדס צמחה ב-186% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בעוד שמודעות בפיד של אינסטגרם חוו האטה של 21%; לאט יותר מהמודעות בפיד של פייסבוק.

יש להניח שמפרסמים רבים משתמשים בפלייסמנטים אוטומטיים, מה שגורם למערכת להבין לבד אילו מודעות פועלות ביעילות גבוהה יותר – ובשל כך לדחוף את הסטורי הממומן (לעיתים רבות ללא ידיעת המפרסמים עצמם). פועל יוצא מכך הוא שחל גידול משמעותי בהוצאות על סוג זה של פרסום.

אלקסה שולטת ב-70% משוק המכשירים הקוליים בארה"ב

בין 70 ל-100 מיליון מכשירים קוליים נמצאים בשימוש בארצות הברית, ורובם הוא המכשיר של אמזון (אלקסה / אקו). נתון זה ממשיך להיות יציב גם לעומת שנה שעברה, ומושפע בעיקר ממחיר המכשירים. אמזון אקו דוט – האח הקטן יותר של אלקסה – נמכר במחיר נמוך יחסית למתחרים, והתוצאה היא שמירה על נתח שוק יציב.

גם בישראל לא טומנים את היד בצלחת בכל הקשור לתחום החיפוש הקולי. אומנם כאן אין נתונים לגבי השימוש באלקסה או גוגל הום, אבל מסקר האינטרנט של בזק לשנת 2018 עולה ש-20% מהישראלים משתמשים בפקודות קוליות. נתון מכובד בהחלט בהשוואה למתרחש בארצות הברית, שמקדימה אותנו בתחום.

חדש: פודקסטים בתוצאות החיפוש בגוגל

במהלך חדש שמתרחש רק בחו"ל ובאנגלית (נכון לעכשיו), חיפוש של פודקסט כלשהו יציג פרקים להשמעה ישירה בתוך תוצאות החיפוש של גוגל. מהלך זה מתווסף למהלך אחר של גוגל מתחילת השנה, בו הם מתמללים אוטומטית פרקים מתוך פודקסטים, כדי שיהיו נגישים לחיפוש בגוגל.

בסופו של דבר לא תצטרכו לחפש את המילה "פודקסט" – אומרים בגוגל. פרקי פודקסט רלוונטיים פשוט יצוצו בתוצאות החיפוש, כמו בכל שאילתת חיפוש רגילה. בהמשך גוגל תאפשר למפרסמים גם לקבוע היכן יופיעו הפרקים השונים – אפליקציות, אתרים וכן הלאה.

ידיעה זו מצטרפת לידיעה קודמת בנושא, אודות גידול מסיבי בפרסום בפודקסטים בחו"ל. גוגל רואה ומבינה את המתרחש, וכמו תמיד מצטרפת למשחק כמה שיותר מהר.

לנו זה קצת מזכיר את הימים בהם גוגל שילבה ציוצי טוויטר בתוצאות החיפוש, עד היעלמם המוחלט. האם גם גורלם של הפודקסטים יהיה דומה?

לצפייה דינמית הקליקו כאן >>> (חלון חדש)

עוד באג בגוגל (שכנראה תוקן?)

חווים בעיות עם האינדקס של גוגל? אתם לא לבד. גם על פי הודאת החברה בימים האחרונים, גוגל שוב חווה תקלות ובעיות בהוספה ו/או הצגה של דפי אינטרנט בתוצאות החיפוש. התקלות נמצאות בטיפול מתמשך, והידיעה האחרונה שפורסמה באתר Search Engine Round Table ב-9 לחודש – טוענת לתיקון התקלה במלואה.

אם אתם עדיין חווים בעיות באינדוקס, נשמח אם תעדכנו אותנו בתגובות.

 

הפוסט מיקרוסופט עשתה שופינג, סטוריז ממומנים בעלייה ועוד באג בגוגל הופיע ראשון בבלוג

פייסבוק מאזינה לכם, גוגל מסירה מיקומי מודעות, וורדפרס קונה את טאמבלר ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גם פייסבוק מאזינה לשיחות משתמשים

פייסבוק ממשיכה להסתבך – אחרי פרשת קיימברידג' אנליטיקה והקנס הענק, אתר בלומברג חשף שהחברה מאזינה למשתמשיה ומתמללת שיחות שלהם.

הבדיקה הנוכחית מתבצעת ברשות האירית להגנה על מידע, שבודקת גם טענות דומות לגבי גוגל, אפל ומיקרוסופט. בתגובה לחשיפה בבלומברג, פייסבוק הודתה שאכן היו האזנות לשיחות ותמלול שלהן, אך הדבר כבר הופסק, וממילא בוצע רק כדי לשפר את יכולות זיהוי הדיבור במסנג'ר.

בכך מצטרפת פייסבוק לשאר ענקיות הטכנולוגיה שמאזינות לנו, בעולם שבו המילה "פרטיות" כבר מזמן הפכה לבדיחה. כבר נחשף לא מזמן שהאזנות מתרחשות באלקסה של אמזון וכן באסיסטנט של גוגל.

ביי-ביי למיקומי מודעות בגוגל

גוגל הודיעה שהחל מ-30 לספטמבר 2019, מיקום ממוצע של מודעות לא יוצג יותר בפלטפורמת Ads. ההודעה הראשונה בנושא פורסמה כבר בפברואר, וההודעה הנוכחית מציבה תאריך יעד מדויק לביצוע. יש להניח שהכוונה מאחורי המהלך היא למקד את המפרסמים יותר בביצועים, ופחות במטריקות שווא כגון מיקום של מודעה.

אז מה יבוא במקום מיקום ממוצע? גוגל מציעה 2 מדדים אחרים:

Absolute Top Impression – שיעור החשיפה של המודעה במקום הראשון.
Top Impression – שיעור החשיפה של המודעה בכל אחד מהמקומות הראשונים.

מכיוון שמיקומים ממוצעים לא יוצגו יותר, הדבר ישפיע גם על אפשרויות נוספות במערכת הפרסום: דוחות לא יכילו עמודת מיקום ממוצע, לא ניתן יהיה ליצור חוקים מבוססי מיקום וכן הלאה. לפיכך כל אופציית דיווח / נתונים הכוללת מיקום ממוצע, צפויה להשתנות ולהסיר את הנתון הזה כליל.

אין ספק שעדיף למדוד ביצועים כגון המרות ורכישות, הרבה יותר מאשר מיקומים, קליקים וחשיפות. כל עוד האפיק נותן החזר השקעה שפוי לבעל העסק – השאלה "מה מיקום המודעה" פחות רלוונטית.

וורדפרס קונה את פלטפורמת הבלוגים טאמבלר

חברת האם של וורדפרס, אוטומטיק, עומדת לרכוש את Tumblr – פלטפורמת הבלוגים הגדולה ביותר בארצות הברית. מנכ"ל חברת אוטומטיק אמר לוול סטריט ג'ורנל שזו תהיה הרכישה הגדולה ביותר שלהם, הן במחיר והן בכוח האדם שיתווסף לחברה. סכום העסקה לא נחשף.

טאמבלר נרכשה על ידי יאהו ב-2013 בסכום של 1.1 מיליארד דולר, במטרה להגדיל את קהל משתמשיה ב-50 אחוזים. ארבע שנים לאחר מכן, חברת ורייזון קנתה את טאמבלר ב-2017; וכעת – שנתיים לאחר מכן – שוב נמכרת הפלטפורמה לגורם שלישי. חוסר היציבות הזה לא מעיד על עתיד טוב למערכת הבלוגים החינמית, שבינתיים הפכה לאתר המכיל בעיקר תוכן למבוגרים.

צרכנים נמנעים ממותגים שפרסומיהם מופיעים לצד תוכן פוגעני

מסקר חדש שנערך על ידי שתי חברות מחקר, עולה כי 90% מהצרכנים יעדיפו להתרחק ממותגים שהפרסומות שלהם מופיעות לצד תוכן בעייתי. בסקר השתתפו 1,017 אמריקאים שנשאלו אודות סוגי התוכן הבעייתיים ביותר לדעתם.

אלימות ותוכן פורנוגרפי עומדים בראש, יחד עם תוכן שנאה ואתרים לא בטוחים שנפרצו. לעומת זאת – הימורים, דעות פוליטיות בעייתיות וסרטים וסדרות פיראטיים – פחות מציקים לצרכנים. מעבר לכך, רוב המשיבים טענו שלמפרסמים, לבעלי האתרים ולספקי הטכנולוגיה יש אחריות לפקח על המודעות ועל התוכן שלצידו הן מוצבות.

כעת נשאלת השאלה מה קורה כאשר עשרות מודעות של עשרות מפרסמים שונים, נדחקות כולן לעמוד אחד. מניסיון העבר, לא תמיד גוגל ופייסבוק מסוגלים להבין הקשרים שונים המונחים זה לצד זה, ומודעות למניעת שריפות מוצגות לעיתים לצד כתבות על שריפה שגבתה קורבנות.

סוגי תוכן בעייתי בסקר צרכנים בחו"ל

עדכון אלגוריתם ביוטיוב

אתר בלומברג מדווח כי יוטיוב ביצעה עדכון אלגוריתם משמעותי בחודש יולי האחרון. לפי הצהרת יוטיוב מטרת העדכון היא להציף תוכן איכותי המותאם לילדים ולמשפחה; אך מתחת לפני השטח ייתכן שהמהלך מיועד הן כדי לפתור בעיות מול ה-FTC בארצות הברית, והן כדי לטרגט ערוצי יוטיוב שמשתמשים בשיטות SEO נלוזות.

יצרני תוכן מסוימים לילדים ראו עלייה בצפיות בעקבות השינוי, בעוד שיצרנים אחרים של תוכן דומה ראו ירידה באינטראקציה. מכיוון שיוטיוב לא הודיעה על כך ליצרני התוכן, חלק מהם הביעו מורת רוח מהשינוי ותהו האם שווה להם בכלל להמשיך ולהשקיע באפיק הזה. למעט הצהרה קצרה ומעורפלת לגבי השינוי – יוטיוב לא סיפקה הסברים לגבי מהותו המדויקת של השינוי, וכן איך אפשר לשפר את התוכן כדי להחזיר את המצב לקדמותו.

 

הפוסט פייסבוק מאזינה לכם, גוגל מסירה מיקומי מודעות, וורדפרס קונה את טאמבלר ועוד הופיע ראשון בבלוג

מחיקת היסטוריה בפייסבוק, ביי-ביי מודעות מואצות בגוגל, AI כחול לבן ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

פייסבוק מאפשרת למחוק היסטוריית צד שלישי

לאור כל הבעיות בהן פייסבוק נתקלת בנושא פרטיות, כבר לפני כשנה החברה הכריזה שתאפשר יותר שליטה בכל הנוגע לפרטיות באמצעות פיצ'ר שייקרא Clear History. שנה לאחר ההכרזה הראשונית, פייסבוק מספקת כלי שיאפשר למשתמשים לשלוט הלכה למעשה במידע שלהם המוזרם לאתרים ואפליקציות חיצוניות. בינתיים שם הכלי שונה וכעת הוא נקרא Off-Facebook Activity.

הכלי החדש מאפשר לכל משתמש לראות איזה מידע אודותיו מועבר לגורמי צד שלישי, ובמקביל לקבוע האם להסיר חלקית או לגמרי את אפשרויות הטרגוט להצגת פרסומות. בכך למעשה מוסרת פייסבוק את השליטה בחלק ניכר מהפרסום לידי המשתמש, שיחליט האם לאתרים ולאפליקציות צד שלישי מותר לגשת למידע שלו ולהשתמש בו לצורכי פרסום.

מיותר לציין שצעד שכזה, למרות נחיצותו, יצמצם משמעותית את אפשרויות הפרסום הקיימות כיום בפייסבוק בכל הנוגע לנכסי צד שלישי. מרגע שהדבר יהיה נתון להחלטת המשתמש, פייסבוק לא תוכל לשייך את פעילותו באתרים ובאפליקציות חיצוניות (כגון מסנג'ר או וואצאפ) לחשבון פייסבוק שלו. ההשפעה העיקרית תחול על אפשרויות הטרגוט, אך לא תהיה השפעה על איכות המדידה.

מידע נוסף באתר טקראנץ' >>>

מחיקת היסטוריה בפייסבוק

גוגל אדס מחסלת את הצגת המודעות המואצת

החל מה-17 לספטמבר ועד ה-1 לאוקטובר 2019, קמפיינים ברשת החיפוש וברשת שופינג יעברו אוטומטית למצב רגיל, ללא האצת מודעות. האפשרות למודעות מואצות תישאר רק ברשת המדיה ובקמפיינים של וידאו.

הסיבה לשינוי טמונה בכך שאפשרות ההאצה אינה יעילה, כך אומרים בגוגל. בחירת מודעות מואצות עלולה להוביל לכך שהמודעות מפסיקות להציג הרבה לפני שהיום הסתיים. בנוסף, מודעות מואצות עלולות להוביל לעלייה ב-CPC בשל תחרות מוגברת בתחילת היום, או לשימוש בכל התקציב באזורי זמן מוקדמים יותר.

תצוגת המודעות הרגילה שופרה כדי לפצות על הבעיות הללו, והתצוגה המואצת תחדל להתקיים עד ל-1 לאוקטובר השנה. כל הקמפיינים ברשת החיפוש והשופינג יעברו אוטומטית לתצוגה רגילה.

שבב AI ישראלי עשוי לשמש את ענקיות הטכנולוגיה

אינטל פיתחה שבב חדש של בינה מלאכותית מתקדמת, ושמו בישראל "ספרינגהיל". השבב פותח ברובו בישראל, והוא יאפשר עיבוד מסיבי של נתונים והפקת תובנות במהירות הבזק. המטרה העיקרית היא לשמש מערכת המלצות, כך אמר מנהל קבוצת הפיתוח בריאיון ל-ynet – מה הלקוח היה רוצה, אילו תוצאות חיפוש צריכות להיות ראשונות, אילו פרסומות הלקוח רוצה לראות ומה בא לו לקנות.

פייסבוק היא אחת החברות שהשתתפה באפיון השבב ובבדיקתו, מה שהופך אותה ללקוח מרכזי של טכנולוגיית השבב החדש. יש לשער שהחברה תשתמש בספרינגהיל למטרות טרגוט מתוחכמות ומדויקות יותר מאי פעם, לצד תחזיות אודות התנהגות המשתמש.

יוטיוב מחקה 200 חשבונות מניפולטיביים

בצל המהומות בהונג קונג, נתגלתה רשת של 210 חשבונות יוטיוב שמטרתן להשפיע בצורה כלשהי על המתרחש מבחינה פוליטית. החשבונות יוחסו לגורמי ממשלה ושלטון בסין, שכנראה ניסו לעשות דה-לגיטימציה למתרחש בימים אלו בהונג קונג. בתגובה לכך, מחקה יוטיוב את כל החשבונות האמורים – זאת בהמשך לתגובתן של פייסבוק וטוויטר למקרים דומים שהתרחשו גם בפלטפורמות שלהן.

ממשלת סין טוענת שהחשבונות שייכים לאזרחי סין השוהים בחו"ל, ופשוט בחרו להביע את דעתם. אין ספק – כשמדובר בחופש ביטוי, כמובן שנאמין לדיקטטורה הגדולה ביותר עלי אדמות.

מיקרוסופט מאזינה למשתמשי סקייפ ואקסבוקס

שערוריות ההאזנה אצל ענקיות הטכנולוגיה כנראה לא רוצות להסתיים. אחרי שנתגלה כי אמזון, פייסבוק וגוגל מאזינות למשתמשים ומתמללות שיחות – מגיע גם תורה של מיקרוסופט. החברה מודה כי האזנות בוצעו למשתמשי אקסבוקס כבר משנת 2013, וזאת למטרות שיפור ההפעלה הקולית במערכת. זו לא פעם ראשונה; מיקרוסופט הודתה בעבר שהאזנות שכאלה אכן מתבצעות.

החברה טוענת שהיא תמיד מקבלת את אישור המשתמשים לפני איסוף המידע; אבל נשאלת השאלה כיצד זה בדיוק מתרחש. אם ההסכמה הזו כרוכה במסמך פרטיות באורך הגלות שאיש אינו קורא, כמו בפייסבוק למשל, מן הסתם איש אינו יודע על מה ניתנה הסכמתו כאשר הוא מקליק "אישור".

 

הפוסט מחיקת היסטוריה בפייסבוק, ביי-ביי מודעות מואצות בגוגל, AI כחול לבן ועוד הופיע ראשון בבלוג

מודעות מתחרים ב-GMB, בלוגים הורסים לעצמם את הקידום, ביקורות מזויפות באמזון ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל לעסק שלי יציג גם פרסומות של מתחרים

גוגל פועלת תמידית למקסום רווחים, ומוצרי הלוקאל שלה גם הם משתתפים בחגיגה. זה התחיל עם מודעות ממומנות בחבילת הלוקאל (Three-pack) בתחילת 2017, והמשיך עם מודעות גם בגרף הידע לפני כשנה. כעת גוגל ממשיכה במרץ אל עבר מימוש מטרותיה, ומציבה פרסומות ממומנות גם בתוך פרופילים עסקיים בגוגל לעסק שלי.

משמע שאם יש לכם פרופיל GMB, מהיום והלאה אתם עשויים להציג פרסומות ממומנות למתחרים שלכם, ללא אפשרות הסרה או שליטה על סוג הפרסום (פרופיל עסקי בתחום האפייה לא אמור להציג מודעה ממומנת למלגזות, ולכן כמעט תמיד כל פרסומת כזו תתחרה בפרופיל בו היא מוצגת).

יש להניח שזה חלק מהמהלך של גוגל להפוך את הלוקאל לאפיק רווחי יותר. בעלי הזיכרון החד שבינינו, ודאי יזכרו שגוגל אותתה לא מזמן על כוונתה לגבות תשלום עבור פרופילי GMB (שנכון להיום ניתנים חינם). בעוד שנדמה לנו שפרופיל העסק שלנו ב- GMB שייך "לנו", למעשה זהו נכס של גוגל והיא רשאית לעשות בו ככל העולה על רוחה.

רוב הבלוגים הורסים לעצמם את הנראות האורגנית

מחקר של חברת Perficient Digital מצא כי רוב הבלוגים מתוך ה-100 שנבדקו, כנראה מחבלים לעצמם בנראות האורגנית ללא ידיעתם. מדובר בטעות מבנית הקיימת בשני שליש מהבלוגים – עמודי הבלוג נמצאים במרחק ממוצע של יותר מ-5 קליקים מעמוד הבית.

ככל שעמוד מסוים נמצא הרחק יותר בהיררכיית האתר (כלומר רחוק יותר מעמוד הבית), כך קטנים הסיכויים שהוא יתברג בתוצאות החיפוש האורגניות. למרבה התדהמה, מתוך מיליון עמודים שנבדקו – כ-31% היו בעלי עומק של 21 קליקים ומעלה, 9.5% מהעמודים בעלי עומק של 50 קליקים ומעלה, והיו אפילו עמודים עם עומק של יותר מ-1,000 קליקים. השם ירחם!

מחריפה בעיית הביקורות המזויפות באמזון

תעשיית חוות הדעת, על יתרונותיה וחסרונותיה, מוכרת לכולנו מזה שנים רבות, בעיקר בפלטפורמות הגדולות. אבל מסתבר שהבעיה באמזון גדולה יותר מתמיד, ולא רק שהיא לא הולכת להיעלם – היא אף מחריפה.

חמור מכך – רוב משתמשי האתר כלל לא מודעים לבעיה, ובטח שלא לממדיה. רוב הצרכנים פשוט מעיפים מבט במספר הכוכבים ובכמות הביקורות, ולא נכנסים לעובי הקורה כדי לבדוק מה מסתתר מאחורי כל ביקורת. חברות מחקר כגון FakeSpot ו- ReviewMeta טוענות שבדיוק מהסיבה הזו דרוש פיקוח צמוד על המתרחש.

כבר ב-2018 פורסם מחקר לפיו 61% מחוות הדעת במוצרי האלקטרוניקה של אמזון הם זיוף (אבל גם בקטגוריות נוספות כגון יופי וטיפוח, ביגוד ונעליים, תוספי תזונה ועוד). 75% ממשתמשי אמזון טוענים שהם סומכים על הביקורות בצורה מלאה עד חלקית, ו-4% לא סומכים עליהן כלל.

השיטה העיקרית והמתקדמת ביותר באמזון היא "חטיפת ביקורות" (Review Hijacking) – כלומר "שאיבת" ביקורות של מוצר אחד, והצגתן במוצרים אחרים לחלוטין. ממחקרים בלתי תלויים נוספים עולה כי רוב הביקורות המזויפות משויכות לסין.

אמזון טוענת שהיא פועלת בחומרה רבה נגד חוות הדעת המזויפות, ואפילו ועדת הסחר הפדרלית (FTC) התערבה כמה פעמים בנושא הזה. לחברה יש שיטת אימות בשם Verified Purchaser, שכוללת אמצעים למניעת ביקורות מזויפות, אבל ככל הנראה היא מיושמת רק בצמצום. אם אמזון תחייב את כל המשתמשים לעבור לשיטה זו, יהיה יותר קשה ליצור ביקורות מזויפות.

יצירת לידים אוטומטית בפייסבוק מסנג'ר

לפי מחקר שבוצע בארצות הברית, בריטניה, ברזיל והודו – 61% מהמשיבים מסכימים שמסנג'ר הוא הדרך הקלה והנוחה ביותר לתקשר עם עסקים. בהתאם לכך, פייסבוק הוציאה פיצ'ר חדש שיאפשר לעסקים לקבל לידים "חצי מבושלים" במסנג'ר, ולהפנות אותם לאחר מכן לאפיק הדרוש להמשך טיפול.

כל זאת בניגוד למודעות הלידים הרגילות בפייסבוק, בהן המשתמש ממלא מספר מינימלי של פרטים וממתין לפנייה מהעסק. האפשרות החדשה מוסיפה תיווך-אמצע, שמטרתו לא לאבד את הליד ולהכיר את צרכיו בצורה טובה יותר טרם הסגירה.

האפשרות החדשה תפעל אוטומטית בצמוד למודעות Click To Messenger – משתמש שהקליק על פתיחת שיחה במודעה, יעבור דרך סדרת שאלות מוכנות מראש, שתאפשר לדעת מהם הצרכים המדויקים שלו. כמו כן משתמשים שלא ישלימו את השאלות, יקבלו תזכורת אוטומטית. לאחר שהמשתמש השלים את השאלות, הוא יופנה לגורם המתאים להפיכת הליד לעסקה.

 

הפוסט מודעות מתחרים ב-GMB, בלוגים הורסים לעצמם את הקידום, ביקורות מזויפות באמזון ועוד הופיע ראשון בבלוג

פייסבוק תסתיר לייקים, פרסום בלי קוקיז פחות יעיל ומג'סטיק משתדרג

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גם פייסבוק שוקלת להסתיר לייקים

בדיוק כפי שהוחלט לפצוח בניסוי הסתרת לייקים באינסטגרם, כעת החברה שוקלת להסתיר את מונה הלייקים גם בפייסבוק עצמה. אם המהלך יבוצע בסופו של דבר, מטרתו תהיה להפסיק את המרדף הסיזיפי אחרי לייקים ברשתות החברתיות המובילות בעולם.

ככל הנראה – משתמשי פייסבוק עצמם עדיין יוכלו לראות כמה לייקים הם קיבלו, אבל המידע לא יהיה משותף עבור חבריהם. יש להניח שתוצאות הניסוי באינסטגרם נושאות פרי, ועל כן עומדת להתקבל החלטה נוספת גם בנושא פייסבוק עצמה. אומנם ברור שחברה בסדר גודל כזה לא תבצע ניסויים או מהלכים שיפגעו בה, אך כרגע לא ממש ברור מה יש לחברה להרוויח מהסתרת הסמל שאיתו היא הכי מזוהה.

גוגל: "פרסום בלי קוקיז מאבד חצי מההכנסות למפרסמים"

בדיקה שעשתה גוגל מגלה כי פרסומות ללא קובצי עוגיות, מביאות 52% פחות הכנסות עבור המפרסמים. הירידה החציונית בהכנסות עבור מפרסם בודד הייתה בגובה של 64 אחוזים. מטרת הבדיקה הייתה לכמת באופן אמפירי את ההשפעה שיש להסרת קובצי צד שלישי על הפרסום הפרוגרמטי.

הבדיקה נערכה בהתבסס על ניתוח נתונים של 500 המפרסמים הגדולים בגוגל (קובץ PDF). בבדיקה נתגלה כי הירידה הגדולה ביותר בהכנסות מתרחשת עבור אתרי חדשות. גוגל מצהירה שנבדקו רק פרמטרים מסדר ראשון, אך ייתכנו גם השפעות נוספות שלא נבדקו כגון ירידה בהוצאות הפרסום, עלייה בהוצאות הכוללות וכן הלאה.

איבוד הכנסות מפרסום ללא קוקיז

זיהוי פנים בפייסבוק עבר לגרסה גלובלית

מסוף 2017 ועד לאחרונה, אפשרות זיהוי הפנים בפייסבוק הייתה מוגבלת רק למשתמשים מסוימים. כעת פייסבוק פותחת את האופציה הזו לכלל משתמשיה ברחבי העולם. אפשרות זיהוי הפנים בפייסבוק קיימת כבר עשור, והיא שודרגה משמעותית לאחר רכישת החברה הישראלית face.com בשנת 2012.

משתמשים שלא מעוניינים שהפיצ'ר הזה יעבוד, יוכלו להסיר אותו בהגדרות הפרטיות של הפרופיל. כמו כן, פייסבוק הסירה את האופציה הקודמת שנקראת Tag Suggestions, בה יכולנו לתת לפייסבוק את הסכמתנו לשלוח הצעות לתיוג הפנים שלנו לאנשים אחרים.

יש לציין שטכנולוגיית זיהוי הפנים עליה מבוסס השירות, נמצאת במחלוקת משפטית בארצות הברית מאז 2015; זאת משום שבמדינת אילינוי אין זה חוקי לאסוף מידע ביומטרי בלי הסכמת המשתמש.

כלי הקישורים מג'סטיק עבר שדרוג מקיף

התחרות העיקרית בתחום כלי המחקר כיום נסובה סביב שלושה שחקנים עיקריים – Ahrefs צועד בראש עם הכלי האיכותי ביותר נכון להיום, ו-Semrush ומג'סטיק אחריו. האם שינויים שבוצעו ממש לאחרונה במג'סטיק, עשויים להקפיץ אותו למקום הראשון?

תקציר של כמה מהתוספות והשינויים:

  • היכן בגוף העמוד ממוקם הקישור (ניווט, תוכן, פוטר).
  • האם הקישור מוקף בטקסט.
  • כמה קישורים יוצאים נמצאים בעמוד והאם הם פנימיים או חיצוניים.
  • שדרוג מסיבי של זחלן הקישורים, שכעת מחלק כל עמוד לפי 40 חלקים / פרמטרים.
  • תרשימי צפיפות קישורים – בלוקים כחולים לקישורים פנימיים, בלוקים צהובים לקישורים יוצאים ועובי כל בלוק מציין את צפיפות הקישורים בדף.
  • חיפוש קישורים לפי תחום / נושא ספציפי.

לסקירה המלאה באתר SEJ >>>

יוטיוב תשלם קנס וגוגל שוב בחקירה

במסגרת הסכם פשרה בין אלפבית ונציבות הסחר הפדרלית (FTC), יוטיוב תשלם קנס של 170 מיליון דולר. במהלך חקירה נמצא כי יוטיוב הפעילה כלי מעקב חשאיים לאיסוף פרטיהם של משתמשים מתחת לגיל 13, ללא ידיעת ההורים ובניגוד לחוק. בנוסף לקנס, יוטיוב הסכימה לפתח ולהטמיע מערכת שתאפשר למנהלי ערוצים לזהות תכנים המיועדים לילדים ולפעול בהתאם. כמו כן יוטיוב נדרשת להתריע על אופן איסוף המידע ולאפשר את הסכמת ההורים.

ואם כל זה לא מספיק, גוגל נכנסת לחקירה חדשה בארצות הברית בשבוע הקרוב. החקירה תבדוק האם גוגל חרגה מחוקי ההגבלים, והפכה לשחקן בעל כוח לא מידתי. גם נגד אפל, פייסבוק, אמזון ומיקרוסופט עומד אותו חשד, אך גוגל היא היחידה שתיחקר נכון לעכשיו. ה-FTC הצהיר לא מזמן שנשקלים גם מהלכים של פירוק חברות בהמשך.

הפוסט פייסבוק תסתיר לייקים, פרסום בלי קוקיז פחות יעיל ומג'סטיק משתדרג הופיע ראשון בבלוג

שינויים ב-No Follow, רכישה ישירה בפייסבוק, איסור פרסום חדש בגוגל ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל משנה את ההתייחסות ל-No follow

אחרי יותר מ-15 שנים בהן קיימת תגית No follow בגרסה אחידה לכולם, גוגל החליטה לשנות מעט את כללי המשחק. החל מה-1 למרץ 2020 לא רק היחס לתגית עצמה ישתנה, אלא יתווספו לה שתי תגיות חדשות עם משמעויות נוספות.

rel=nofollow
עד היום, התגית שימשה למניעת "מיץ קישורים" מכל סוגי הקישורים באשר הם. החל ממרץ, התגית תשמש אך ורק לתיוג קישורים בעלי רמת אמינות נמוכה.

rel=sponsored
תגית חדשה שמיועדת לסימון קישורים שנרכשו בכסף, תמורת הטבות או חסות, פרסום כלשהו וכן הלאה. בכך גוגל מאפשרת לדייק יותר את סוג הקישור, במקום לתת לו no follow גורף בלי לדעת מה טיבו האמיתי.

rel=ugc
תגית חדשה שמיועדת לסימון קישורים שנוצרו על ידי משתמשים (User Generated Content), כגון תגובות בפורומים ובבלוגים וכן הלאה. גם פה מטרת התגית החדשה היא לדייק יותר בסוגי הקישורים.

השינוי החשוב הנוסף הוא שגוגל תתייחס לכל התיוגים כאל רמז או "הצעת הגשה", כאשר כל תיוג ייבחן לגופו של מקרה. גם אם תתייגו קישור ב- NF, גוגל עדיין יכולה להחליט שהקישור רלוונטי במידה מסוימת – ולהתייחס אליו בהתאם. במקביל, גוגל הודיעה שהיחס ישתנה גם בכל הנוגע ל-No follow בתגית Meta Robots, ולא רק בתגיות rel בקישורים.

מה גרם לכל השינוי הזה? כל מי שעושה SEO יודע שלקישורי NF יכולה להיות השפעה כלשהי, והם לא "אטומים" לגמרי כפי שאולי נדמה. מעבר לכך, עצם העובדה שגוגל מבקשת מאיתנו להוסיף עוד 2 תיוגים חדשים, היא עדות לכך שגוגל עצמה לא באמת מסוגלת להבחין בין קישורים טבעיים למלאכותיים (למרות פינגווין ושאר חיות אלגוריתמיות), והיא מבקשת את עזרת הציבור.

דבר דומה התרחש כאשר גוגל הוציאה את כלי הדחת הקישורים לפני מספר שנים – מנהלי / מקדמי אתרים התבקשו לתייג קישורי ספאם באופן ידני, רק כי גוגל בעצם לא יודעת לזהות אותם בוודאות עד היום.

פייסבוק בוחנת רכישה ישירות מהפיד

ביום שני האחרון הודיעה פייסבוק כי היא בוחנת 2 פיצ'רים חדשים – הראשון מאפשר לבצע רכישות אונליין ישירות מהפיד, והשני מאפשר להפוך פוסטים אורגניים באינסטגרם למודעות פרסום.

חלק מצומצם מהמפרסמים בפייסבוק כבר קיבל גישה לסוג המודעות הראשון, שמאפשר רכישה ישירות ממודעות דינמיות באפליקציה, בלי לצאת החוצה לשום נכס נוסף. המודעות ותהליך הרכישה עוצבו בצורה התואמת את הדרך המועדפת על משתמשי פייסבוק ואינסטגרם לחיפוש מוצרים ולרכישתם.

אם מודעות הלידים של פייסבוק צמצמו משמעותית את הצורך בהקמת דפי נחיתה, יש להניח שמודעות הצ'קאאוט יצמצמו חלק ניכר מהצורך לבצע רכישות באתרי אינטרנט. בכך מגדילה פייסבוק את אחיזתה באיקומרס על חשבון עסקים אחרים, לצד ענקיות כגון גוגל ואמזון.

הקליקו לצפייה בסרטון בנושא >>>

מודעות פייסבוק לרכישה ישירה מהניוז פיד

גוגל אוסרת לפרסם תחומי רפואה לא מוכחים

פרסום בתחום הרפואה תמיד היה נושא בעייתי ורגיש בגוגל. כעת החברה מהדקת את אחיזתה פעם נוספת, ומודיעה כי לא יתאפשר לפרסם תחומים רפואיים ללא ביסוס מדעי ומחקרי – כגון טיפול באמצעות תאי גזע, טיפול גנטי (Gene Therapy) וכן הלאה.

יש לשער שגם תחומי טיפול נוספים "יפלו קורבן" למדיניות החדשה, ובהם גם טיפולי רפואה משלימה לסוגיהם שחלקם הגדול לא מבוסס מחקרית. המדיניות בנושא תמשיך להתעדכן, ובהמשך יתווספו לה עוד ועוד תחומים המוגדרים בעייתיים.

רק 50% מאמינים שתוצאות חיפוש מספקות מידע אמין על מותגים

רק מחצית מהצרכנים המחפשים מידע אודות מותג מסוים, סומכים על אמינותן של תוצאות מנועי החיפוש – כך עולה מסקר חדש שבוצע בשיתוף Yext ופורבס, וכלל 500 משיבים בארצות הברית. מעבר לכך, הצרכנים טוענים שאמינות המידע בכל שלבי מסע הלקוח, היא באחריות המותג עצמו.

  • 57% מהצרכנים עוקפים את תוצאות החיפוש ונכנסים ישירות לאתר המותג, כדי לקבל מידע אמין אודות המותג.
  • 50% משתמשים באפליקציות ובאתרי צד שלישי כדי לקבל מידע אמין אודות מותגים.
  • 48% אומרים שאתר המותג הוא מקור המידע האמין ביותר.
  • 20% סומכים על הרשתות החברתיות לקבלת מידע אמין אודות מותגים.

לדוח המלא (PDF בחלון חדש) >>>

ידיעות בקטנה

  • גוגל סגרה סופית את הגרסה הישנה של קונסולת החיפוש, לטובת הגרסה החדשה (והפחות מעודכנת, יש לומר בצער).
  • גוגל ביצעה שינוי משמעותי באלגוריתם החדשות, על מנת להדגיש ידיעות מקוריות ולא כאלה שהועתקו ושוכפלו מהמקור (כגון אתרי סינדיקציה ואחרים).
  • גוגל מאפשרת להכניס קודי סכמה בפורמט JSON-LD גם בראש העמוד וגם בגוף העמוד (head+body); זאת בניגוד לפורמטים האחרים כגון RDFa ומיקרודאטה, שפחות מועדפים מבחינת גוגל.

 

הפוסט שינויים ב-No Follow, רכישה ישירה בפייסבוק, איסור פרסום חדש בגוגל ועוד הופיע ראשון בבלוג

גוגל מוחקת כוכביות, תקלה בפייסבוק פיקסל, יעילות תעשיית החיפוש ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל מסירה כוכביות-ביקורת מתוצאות החיפוש

מאז בואו לעולם של קוד ה-Schema, המאפשר למנועי חיפוש להבין טוב יותר את האינטרנט, החל ריבוי לא פרופורציונלי של כוכביות-ביקורת בתוצאות החיפוש (Reviews). בתחילת השבוע שעבר גוגל הודיעה שנגמרה החגיגה.

גוגל לא תציג יותר כוכביות-ביקורת שמנהלי אתרים הציבו בעצמם באתר, מכיוון שזה נחשב בחזקת "מעיד על עצמו". הכוונה היא להטמעת סכמות שכל תכליתן היא להציג ביקורות; כאלו שבהן אפשר גם לזייף את הביקורות המוצגות (לדוגמה: schema.org/AggregateRating ואחרים דומים לו כגון schema.org/Review וכן הלאה).

כל מי שרוצה להציג כוכביות ביקורת בתוצאות החיפוש של גוגל – יצטרך לעשות זאת באמצעות סכמות ספציפיות, שעברו אישור (הרשימה המלאה בבלוג של גוגל למנהלי אתרים). הביקורות צריכות להינתן על ידי המשתמשים עצמם, ולא להיאסף מאתרים אחרים.

כמו כן גוגל לא תאפשר הצבת כוכביות-ביקורת המעידות על עצמן, באתרים שתייגו את עצמם בסכמות מסוג Local Business ו/או Organization. חידוש נוסף הוא שכל הסכמות הללו יחויבו בהוספת אלמנט מסוג name, שבעצם מצהיר מהי הישות שאותה מדרגים.

ההשפעה העיקרית של השינוי היא ירידה באחוזי ההקלקה האורגניים, ולמעשה כבר יש דיווחים על ירידה משמעותית בהצגת כוכביות בתוצאות (בחו"ל קוראים לזה Starmageddon). סניפטים עשירים נוטים למשוך את העין ואת תשומת הלב, והאתרים הנושאים אותם זוכים ליותר קליקים. כעת, לאור השינויים האחרונים, כוכביות-ביקורת לא מוצדקות ייעלמו מהסניפטים – דבר שיוריד בהכרח את ה-CTR האורגני. מעתה והלאה יש להיצמד אך ורק לביקורות אונליין שקיבלו אישור מגוגל.

כעת נשאלת השאלה האם גוגל תפעיל את אותו שיקול דעת גם לגבי סכמות אחרות, שמשתלטות על תוצאות החיפוש. לדוגמה – גם סכמות FAQ שולטות כעת בתוצאות גוגל חו"ל, וכמעט לא ניתן לקבל תוצאות בלי הפיצ'ר הזה (בישראל, כרגיל, הוא בקושי קיים). השאלה היא האם גוגל תטפל גם בריבוי הסכמות הללו? או שמא הפעם, מכיוון שזה משרת את מטרתה (לדחוק את התוצאות האורגניות) – השאלות והתשובות יישארו במקומן?

פייסבוק: תקלה בפיקסל עיוותה ביצועי קמפיינים

אם לאחרונה חוויתם שינויים בלתי צפויים בביצועי הפרסום בפייסבוק, כגון ירידה בהמרות או תזוזות לא מוסברות בביצועי קהלים מותאמים – מדובר בתקלה בפיקסל. פייסבוק הודיעה שהתקלה השפיעה על אחוז קטן מחשבונות הפרסום, בין ה-16 וה-17 לספטמבר – והפיקסלים הפסיקו לתעד אירועים עבור מפרסמים מסוימים.

עיקר ההשפעה התרחש בהמרות, בקהלים מותאמים אישית ובמודעות דינמיות. למרות שנציגי פייסבוק טוענים שהתקלה טופלה, חלק מהמפרסמים עדיין ממתינים לראות האם הדוחות יתמלאו רטרואקטיבית בכל המידע החסר. כמו כן, חלק מהמפרסמים טוענים שההשפעות חרגו מעבר להצהרה הרשמית של פייסבוק, וכוללות גם את דוחות הפרפורמנס.

מחקר: חיפוש מייצר את רוב הטראפיק וההכנסות בעסקים

מחקר חדש של Bright Edge מצא כי חיפושים מביאים הכי הרבה תועלת לעסקים – חיפוש אורגני מייצר 53% מהטראפיק, וחיפוש ממומן 15% מהטראפיק. כמו כן, שני התחומים מייצרים 72% מההכנסות עבור עסקי B2B. נתונים אלו עוקפים כל מקור תנועה אחר (ללא תנועה ישירה), כגון מדיה חברתית ודיספליי.

אלו הן בהחלט חדשות משמחות, במיוחד לאור הגידול המתמשך בחיפושים ללא קליקים. המחקר ממשיך וטוען שהטראפיק מחיפושים אורגניים וממומנים גדל בין 2014 ו-2019. המידע נשען על בדיקה של אלפי דומיינים ועשרות מיליארדי כניסות לאתרים.

לדוח המלא (PDF בחלון חדש) >>>

אפיקי השיווק היעילים ביותר לעסקים 2019

לינקדאין מאפשרת וידוא של יכולות מקצועיות

אם אתם חברים פעילים בלינקדאין, ודאי מוכרת לכם האפשרות להעיד על היכולות המקצועיות של חבריכם (והם יכולים להעיד על היכולות שלכם בתמורה). כנראה במטרה להילחם ב"תן קח" הזה, לינקדאין מציעה כעת אפשרות לבצע וריפיקציה של יכולותיכם המקצועיות.

כדי לקבל את תג ה- Verified Skill ולהציג אותו בפרופיל, יש לעבור מבחן קצר בכל תחום. בהתחלה יתאפשרו מבחנים רק בתחומים מבוקשים – כגון שפות קוד, תוכנה וכישורים עסקיים – ובהמשך יתווספו גם מבחנים בכישורים נוספים. התג יוצג רק אם עברתם את המבחן בציון של לפחות 70% (אם לא עברתם, לא יוצג דבר, כדי שתוכלו ללמוד ולעשות את המבחן שוב עד שתצליחו).

כדי לעשות מבחן יש לנווט בפרופיל שלכם, ולהגיע לחלק הנוגע לכישורים מקצועיים. הקליקו לקבלת הסבר מונפש >>> (GIF בחלון חדש)

ידיעות בקטנה

  • קונסולת החיפוש של גוגל תתחיל להציג מידע בנוגע לסכמות של פירורי לחם באתרים.
  • כתבה בוול סטריט ג'ורנל מאשימה את אמזון בהעדפת מוצריה שלה; זאת לאחר האשמה דומה על ידי בלומברג.
  • לראיה כמה חמור נושא הביקורות המזויפות, בהמשך לידיעה אודות גוגל – טריפ אדוויזר טוענת שחסמה ומחקה 1.5 מיליון ביקורות מזויפות ב-2018.

 

הפוסט גוגל מוחקת כוכביות, תקלה בפייסבוק פיקסל, יעילות תעשיית החיפוש ועוד הופיע ראשון בבלוג


סניפטים חדשים בגוגל, פלטפורמה לקידום אוטומטי, השפעת הלוגו על העסק ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל מאפשרת יותר שליטה בתצוגת החיפוש

חדש מבית היוצר של גוגל – תגיות מטא חדשות שיאפשרו למנהלי אתרים לבחור כיצד המידע בדף יוצג בתוצאות החיפוש. עד היום הייתה אך ורק תגית אחת שנקראת no snippet, ובחירתה מנעה הצגה של תקצירים (סניפטים) בתוצאות. כעת נוספו תגיות חדשות, המאפשרות יותר שליטה בנראות של התקצירים:

"max-snippet:[number]"

קביעת אורך טקסט מרבי. במקום number יש לכתוב את מספר התווים הדרוש.

"max-video-preview:[number]"

קביעת זמן הצגה מרבי בתצוגה מקדימה של סרטון. במקום number יש לכתוב את מספר השניות.

"max-image-preview:[setting]"

קביעת גודל מרבי של תמונה ו/או תמונות בדף. במקום setting יש לכתוב אחת מהאופציות הבאות: none, standard, large

לנוחות מנהלי האתרים, ניתן לשלב את כל האלמנטים גם בשורת קוד אחת. לדוגמה:

<meta name="robots" content="max-snippet:50, max-image-preview:large">

יש לקחת בחשבון שהוספת הקוד בעמוד/ים באתר, עשויה להשפיע גם על נראות התשובות הישירות בגוגל (Featured Snippets) ו/או התקצירים העשירים (Rich Snippets). השינויים יחלו להופיע בתוצאות החיפוש מאמצע-סוף אוקטובר.

Bright Edge חשפה פלטפורמה לאוטומציית SEO

חברת ברייט אדג', יצרנית של תוכנות לקידום אתרים, חשפה פלטפורמה חדשה בשם Autopilot. הפלטפורמה מאפשרת לבצע חלקים מסוימים בתהליך הקידום, בצורה אוטומטית לחלוטין – תוכן כפול, קישורים שבורים, נושאי מובייל, ביצועי דף, נושאי תשתית ועוד.

הפלטפורמה צפויה לעלות לאוויר בתחילת 2020, ולטענת החברה היא תהיה Game Changer רציני. החברה עבדה משך 12 שנים לצורך כך, וסרקה 500 מיליארד דפי אינטרנט במגוון נישות ועסקים. כיום הפלטפורמה פועלת ב-1,700 אתרים שנבחרו במיוחד, והתוצאות מרשימות (כפי שדיווחו לקוחות החברה):

  • עלייה של 60% בצפיות דף בכל ביקור.
  • עלייה של 21% בכמות מילות המפתח שהתברגו בעמוד הראשון.
  • פי 2 יותר המרות.
  • שיפור של 28% בציוני איכות של מודעות ממומנות.

אחת החברות המשתמשות בפלטפורמה, אף דיווחה על שינויים ושיפורים משמעותיים תוך יום אחד: 4,000 מילות מפתח נכנסו לעמוד הראשון, 75,000 תמונות כווצו אוטומטית, 35% מהדפים קיבלו האצה במהירות הטעינה וכן הלאה.

לידיעה המלאה >>>

סטטוס בוואצאפ יוכל לעלות כסטורי בפייסבוק

חדש בענקית המדיה החברתית – כעת ניתן להעלות כל סטטוס של וואצאפ גם כסטורי בפייסבוק. אומנם התכונה עדיין לא זמינה לכל המשתמשים בישראל, אבל מומלץ לעדכן את הוואצאפ לגרסה האחרונה ביותר (2.19.258) ולנסות בעצמכם. יש לזכור שהשיתוף הזה דורס את ההצפנה הקיימת בוואצאפ, כך שההודעות לא מוגנות באמצעות מעטה האבטחה הקיים.

מחקר: לוגו משפיע על תדמית ועל רווחיות

מחקר חדש מגלה שצרכנים לא מתחברים ללוגואים מופשטים, ומעדיפים לוגואים תיאוריים. למשל, הלוגו של בורגר קינג הוא תיאורי – לעומת זאת הלוגו של מקדונלדס אינו תיאורי (אלא מופשט לחלוטין).

המחקר פורסם ב- Journal of Marketing Research, ובחן 597 לוגואים בעזרת 2,000 משתתפים. ממצאי המחקר מגלים ש-60% מהחברות הגדולות משתמשות בלוגו מופשט, ו-40% משתמשות בלוגו תיאורי. משתתפי המחקר נתנו ציונים גבוהים ללוגואים התיאוריים בכל קטגוריה שנבדקה.

ההעדפה ללוגו תיאורי אינה רק שאלה של עיצוב ואסתטיקה. לוגואים תיאוריים מאפשרים לצרכנים להתחבר למותג, ומתורגמים ביעילות גבוהה יותר לרווחים, לעומת לוגואים מופשטים. בעוד שמותגי על מוכרים וידועים לא סובלים מהבעיה – הם יכולים להרשות לעצמם להמשיך להשתמש בלוגואים מופשטים – מומלץ לחברות לא ידועות ליצור לוגו כמה שיותר תיאורי, שיעיד על מהותן.

פייסבוק מקימה בית דין עצמאי לתוכן

לאור כל נושאי התוכן הבעייתי שמציפים את ענקיות הטכנולוגיה, פייסבוק החליטה להקים בית דין עצמאי לנושאי תוכן. מדובר בגוף עצמאי לחלוטין שיורכב מ-40 נציגים מרקעים שונים, והחלטותיו יהיו סופיות (גם מארק צוקרברג יהיה מחויב להן). כל אחד מחברי בית הדין יכהן לא יותר מ-9 שנים, כאשר כל כהונה תימשך 3 שנים.

בית הדין לתוכן יהיה אחראי לבדיקת כל פנייה וערעור שיוגשו לו בנושאי תוכן בעייתי – אלימות, גזענות, פורנוגרפיה וכן הלאה. הגוף יחליט האם ראוי להסיר תכנים מסוימים, וכן ישמש בית משפט לערעורים עבור אנשים וגופים הטוענים שהתוכן שלהם הוסר ללא סיבה מוצדקת.

כמו כל בית משפט ציבורי אחר, הדיונים וההחלטות יהיו גלויים ושקופים לציבור. החלטותיו של בית הדין יהיו סופיות ולא ניתן יהיה לערער עליהן. בית הדין לתוכן יתחיל לפעול לא לפני נובמבר 2020.

ידיעות בקטנה

  • גוגל תפיק סדרת סרטונים בשם Google Search News, לסיכום הדברים החשובים בתחום.
  • פייסבוק החלה להסתיר לייקים בפועל – ראשית באוסטרליה החל מ-27 לספטמבר.
  • עדכון הליבה של גוגל לחודש ספטמבר יצא לדרך, אבל הוא פחות משמעותי מהעדכון של יולי.
  • פינטרסט שדרגה את עיצוב הפרופילים העסקיים.

 

הפוסט סניפטים חדשים בגוגל, פלטפורמה לקידום אוטומטי, השפעת הלוגו על העסק ועוד הופיע ראשון בבלוג

טאבולה ואאוטבריין התמזגו, כרום יחסום תוכן מעורב, User Agent חדש בגוגל ועוד

$
0
0
אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

אחרי שנתיים של דיבורים: טאבולה ואאוטבריין התמזגו

בעסקת ענק הגדולה מסוגה לאחרונה, שתי החברות להמלצות תוכן – טאבולה ואאוטבריין – התמזגו לחברה אחת. בעלי טאבולה יקבלו 70% מהמניות של החברה החדשה ויעמדו בראשה, ובעלי אאוטבריין יקבלו 30% מהמניות.

שמועות אודות מיזוג בין שתי ענקיות התוכן החלו כבר ב-2017, אולם הן היו ונשארו בגדר שמועות בלבד משך זמן רב. בריאיון לכלכליסט אמר מנכ"ל טאבולה (ומנכ"ל החברה החדשה), אדם סינגולדה, שאם הם היו מכריזים על מיזוג בכל פעם שהתקיימו שיחות בין שתי החברות, היו כותבים על כך בתקשורת 50 פעמים.

מטרת המיזוג המוצהרת היא להילחם בדואופול הפרסום גוגל-פייסבוק; אבל ספק רב אם פייסבוק וגוגל עצמן רואות במיזוג הזה לא יותר מאשר יתוש על גב פיל (בעיקר מהפן הכלכלי – הכנסות החברה הממוזגת יגיעו ל-2 מיליארד דולר לכל היותר ב-2019).

כעת רק נשאר לברר האם המיזוג מפר חוקי הגבלים ומייצר מונופול. התייחסות מעניינת לכך ניתן לקרוא בכתבה של גלובס.

דפדפן כרום יחסום תוכן מעורב https/http

החל מדצמבר 2019, דפדפן כרום יתחיל לחסום חלקית עמודי אינטרנט המכילים תוכן מאובטח ולא מאובטח במקביל. תוכן מעורב משמעו עמודי אינטרנט מאובטחים בפרוטוקול HTTPS, המכילים במקביל מקורות לא מאובטחים HTTP – כגון תמונות, קובצי קוד וכן הלאה. הערבוב עלול לגרום לפגיעה ברמת האבטחה של העמוד, מכיוון שאפשר להשתמש במקורות הלא מאובטחים למטרה זדונית.

בדיוק כפי שגוגל דחפה בכל הכוח ליצירת רשת אינטרנט מאובטחת (מעל 90% מזמן הגלישה בכרום מתבצע באתרים מאובטחים), כעת היא נוקטת באותה שיטה על מנת להמשיך באותו מסלול. החל מעדכון מס' 79 של כרום, שיבוצע בדצמבר הקרוב, בכל פעם שהדפדפן ייתקל בתוכן מעורב הוא ינהג בשתי צורות:

1. אם המקור הלא מאובטח נמצא בעמוד מאובטח, גוגל יבצע עדכון אוטומטי מ-HTTP ל-HTTPS.

2. הדפדפן יציע למשתמשים כפתור שיסיר את חסימת המקורות הלא מאובטחים. החל מינואר 2020 האפשרות הזו תחדל מלהתקיים, והדפדפן ינוע בסדרת שלבים לקראת חסימה מלאה של תוכן מעורב.

מומלץ מאוד לבדוק כל אתר, על מנת לוודא שאין בו ערבוב מקורות שעלול לפגוע בנראותו בדפדפן כרום. אומנם גוגל לא מציינת פגיעה אפשרית בתוצאות החיפוש, אך בדיוק כפי שהמעבר ל-HTTPS הביא איתו נקודת זכות לקידום – יש להניח שגם פה עשויה להיות השפעה מינורית כלשהי.

כדי לבדוק תוכן לא מאובטח ניתן להשתמש בצפרדע הצורחת. כמו כן באתרי וורדפרס מומלץ להשתמש בתוסף Really Simple SSl, המבטיח מעבר מיידי ל-HTTPS בכל המקורות.

גוגל משדרגת את ה- User Agent של גוגלבוט

כדי שהזחלן יעמוד באותם קריטריונים כמו מערכת כרום, גוגל הכריזה על שדרוג ה- User Agent שלו בדצמבר 2019. לאחרונה גוגל שחררה את גרסתו החדשה של הזחלן, Evergreen Googlebot, אך השאירה את הליבה הישנה חיה וקיימת; זאת על מנת שכל אתר שמפעיל שיטות זיהוי של User Agents, לא ייפול בין הכיסאות ויבצע את השינויים הדרושים.

רוב האתרים ברשת לא יושפעו מהמעבר לגוגלבוט החדש, כך אומרים בגוגל לאחר בדיקה שבוצעה במיוחד. אך למרות זאת – יש אתרים שמזהים בוטים שונים ומתייחסים אליהם בצורות שונות, למטרותיהם שלהם. באתרים אלו יש לוודא שהזיהוי של גוגלבוט החדש ייכנס לתוקף, ולא יישאר עם ההגדרות של גוגלבוט הישן.

לקבלת הסינטקס החדש הקליקו כאן >>>

לבדיקת מוכנות האתר לגוגלבוט החדש הקליקו כאן >>>

ידיעות בקטנה

  • פרצת אבטחה באנדרואיד איפשרה לתקוף סמארטפונים. יש לעדכן לגרסה החדשה ביותר.
  • פייפאל החליטה לפרוש מאיגוד ליברה – המטבע הווירטואלי של פיסבוק. ויזה ומסטרקארד שוקלות פעולה דומה.
  • אחרי גוגל, גם מיקרוסופט עושה סוף למודעות המואצות במערכת הפרסום שלה.
  • החל מוורדפרס 5.3 – תיוג אוטומטי של תגובות-גולשים עם rel ugc החדש של גוגל.

 

הפוסט טאבולה ואאוטבריין התמזגו, כרום יחסום תוכן מעורב, User Agent חדש בגוגל ועוד הופיע ראשון בבלוג

ניהול משפיענים בפייסבוק, ניסוי בתוצאות גוגל, אפשרות פרסום חדשה בטריפ אדוויזר ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

חדש בפייסבוק: מערכת לניהול משפיענים

משפיענים קיימים כבר עשרות שנים, מאז הופיעו סלבס בעיתונים ובתקשורת לטובת מוצר כזה או אחר. אבל מאז הגעת פייסבוק ואינסטגרם לעולם, התופעה הכפילה ושילשה את עצמה לממדי ענק. פייסבוק זיהתה את הפוטנציאל העצום שטמון בתעשייה הזו, אך עד לאחרונה לא הרוויחה מכך דבר; כל הכסף זרם והחליף ידיים בין המשפיענים, למשרדי הפרסום / יח"צ ולמזמיני השירות.

כעת, לאחר פיילוט שהושק בהצלחה בחו"ל, גם פייסבוק ישראל משיקה את מערכת Brand Collabs Manager. המערכת תחבר בין משפיענים ובין אלו המעוניינים לפרסם באמצעותם, תוך כדי דילוג גדול מעל לראשן של חברות הפרסום באמצעות משפיענים. המערכת מאפשרת לגולשים להירשם ולהרוויח כסף באמצעות תוכן ממותג. מפרסמים בפייסבוק יוכלו לזהות משפיען בתחום ספציפי לפי עוקבים, אינטראקציה וכן הלאה, ולהשתמש בכך לצורכי פרסום (שממנו ירוויחו כולם, למעט המתווכים – חברות המשפיענים עצמן).

לפרטים ולהרשמה >>>

גוגל בוחנת תוצאות חיפוש ללא URL

בשבועות האחרונים גוגל עושה מספר ניסויים עם תוצאות חיפוש ללא כתובת URL מלאה. במקום הכתובת, מופיעה מחרוזת "מפורקת" שדומה לפירורי לחם באתרי אינטרנט.

גוגל כבר שינתה את מבנה התוצאות לא מזמן: דומיין ראשי בתחילת הכתובת ולאחריו פורמט של פירורי לחם. כעת גוגל בוחנת הסרה מוחלטת גם של הדומיין הראשי, לטובת שם האתר ולאחריו פירורי לחם.

הניסוי קופץ בין שפות ומכשירים; לעיתים ניתן לראות אותו גם בישראל (בעיקר במובייל. בדסקטופ הוא בדרך כלל מופיע כאשר מחפשים בעברית בגוגל.קום).

לעת עתה לא ברור האם גוגל תחליט להשאיר את המצב כפי שהוא, או להחליף אותו בתוצאות החדשות. ייתכן שהמהלך נועד כדי להמעיט בחשיבותם של דומיינים מדויקים, אבל לא ניתן לדעת זאת בוודאות. נמשיך לעקוב.

תוצאות חיפוש בגוגל בלי כתובת אתר

חדש בטריפ אדוויזר: פרסום ישיר בפייסבוק ובאינסטגרם

החברה השיקה את מערכת TripAdvisor Connect, שתאפשר למפרסמים להשתמש במסד נתונים אודות משתמשי האתר, במטרה להגיע אליהם גם במקורות חיצוניים (תחילה בפייסבוק ובאינסטגרם, ויותר מאוחר גם במקורות נוספים).

אנשים שחיפשו טיולים או חוויות מסוימות בטריפ אדוויזר, יטורגטו גם בפייסבוק, באינסטגרם ובהמשך גם במקורות נוספים. באמצעות השירות החדש ניתן יהיה ליצור קהלים סופר-מדויקים, יותר מבעבר, בתחום התיירות והטיולים. יש להניח שגם המפרסמים בפייסבוק ישמחו על אפשרויות הטרגוט החדשות והמדויקות הללו.

המודעות ניתנות לטרגוט באמצעות פייסבוק ואינסטגרם, וכן באמצעות פרופילי המשתמש של טריפ אדוויזר (כגון אנשים שאוהבים להיות בחוץ, אנשים שאוהבים ים וכן הלאה). מידע נוסף מגיע מכמעט חצי מיליארד יוניקים בחודש שמגיעים לאתר עצמו.

האם גוגל מצמצמת תוצאות FAQ?

לאחרונה דווח כי גוגל ביצעה שינוי שלא יאפשר לכוכביות להופיע בתוצאות החיפוש, אלא אם כן הכוכביות הן חלק מסכמות ספציפיות שעברו אישור. באותה עת תהינו האם יהיה מהלך דומה גם לגבי סכמות של שאלות ותשובות, שמשתלטות על עמודי התוצאות.

כיום המצב הגיע לכך שתוצאות FAQ מתרבות בקצב גבוה מאוד, ולמעשה דוחקות מטה את שאר התוצאות. דוגמה לכך ניתן לראות בתוצאות גוגל בחו"ל (בישראל זה בקושי קיים) – מנהלי אתרים מטמיעים סכמות FAQ בכמויות גדלות והולכות, וכל תוצאת חיפוש אורגנית מגדילה את נפחה פי שניים לפחות.

איש ה-SEO ברודי קלארק, טוען שגוגל מיישמת טיפול כלשהו כך שיוצגו רק 3 תוצאות FAQ בכל עמוד תוצאות. זאת כדי להבטיח ש-10 תוצאות אורגניות רגילות, לא יהפכו ל-10 תוצאות FAQ מורחבות.

תוצאות FAQ בגוגל

ידיעות בקטנה

  • אינסטגרם כנראה בוחנת אפשרות של מסרים מיידיים באתר הדסקטופ שלה.
  • גם הבוט של בינג / מיקרוסופט עובר למצב Ever Green, בעקבות גוגל.
  • דוח חדש של חיפושי וידאו הגיע לקונסולת החיפוש של גוגל.
  • גוגל תשתמש ב-AI כדי להגדיר תדירות הופעת מודעה בהיעדר קוקיז.

 

הפוסט ניהול משפיענים בפייסבוק, ניסוי בתוצאות גוגל, אפשרות פרסום חדשה בטריפ אדוויזר ועוד הופיע ראשון בבלוג

מלחמת אמזון-גוגל, מודעות AR בגוגל אדס, מודעות חיפוש בפייסבוק זמינות לכולם ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

אמזון ממשיכה לכרסם בנתח הפרסום של גוגל

מחקר של eMarketer מצא כי ענקית הקמעונאות אוחזת ב-13% משוק הפרסום בחיפוש בארה"ב, והיא היחידה שצפויה לשפר את הנתון לכדי 15.9% עד שנת 2021. לעומת זאת, חלקה של גוגל צפוי להצטמצם מ-73.1% כיום (בשווי 40.33 מיליארד דולר) לכדי 70.5% עד 2021.

נתון זה מצטרף לנתונים נוספים אודות צמיחתה המסיבית של אמזון. אחד מהם הוא העובדה שרוב חיפושי המוצרים בדיגיטל מתבצע כיום במנוע של אמזון, ולא של גוגל. למרות זאת, גוגל משיבה מלחמה בדרכים נוספות (ראו בסוף המאמר).

מודעות החיפוש בפייסבוק זמינות לכולם

אחרי גרסת בטא שנמשכה כמעט שנה, ואחרי דיבורים ולחשושים משך שנים – פייסבוק משחררת את אופציית הפרסום בחיפוש. הפרסומות יופיעו בניוז פיד ובמרקט פלייס במובייל בלבד, בתגובה לחיפושים עם כוונת קנייה או כוונה מסחרית כלשהי.

למרות שמדובר במודעות חיפוש, הטרגוט יבוצע גם בהתבסס על קהלים שיבחר המפרסם (זאת בנוסף למילות חיפוש רלוונטיות). מילות המפתח ייבחרו אוטומטית על ידי פייסבוק, ולא על ידי המפרסם, תוך התחשבות במספר פרמטרים תלויי מודעה (טקסט, מוצר, קטגוריה, כותרת ותיאור).

אין ספק שהגיע זמנה של פייסבוק להשתמש גם במודעות חיפוש, בהתחשב בעובדה שמשתמשים מבצעים מיליארדי חיפושים ברשת החברתית. אומנם כמות החיפושים ואיכותם עדיין לא משתווים לאלו של גוגל, אבל היה ברור שיום אחד פייסבוק תנצל גם את האפשרות הזו לטובת פרסום.

חדש בגוגל אדס: מודעות מציאות רבודה

מודעות אינטראקטיביות מסוג מציאות רבודה (Augmented Reality), זמינות כעת בגוגל בגרסת בטא. המודעות זמינות עבור מותגי יופי ואיפור בלבד בשלב זה. מודעות ה-AR מאפשרות למשתמשי סמארטפונים לנסות סוגים שונים של איפור בזמן אמת, באמצעות מצלמת הטלפון הקדמית.

המודעות האינטראקטיביות החדשות זמינות כרגע רק בפורמטים מסוג Youtube Masthead וכן TrueView video discovery ads. יש להניח שככל שיחלוף הזמן והניסויים הדרושים, הפורמט החדשני יגיע גם למודעות מסוגים נוספים.

חדש באנליטיקס: מחיקת מידע אודות משתמש בודד

בעקבות כל השינויים לפי חוקי הפרטיות האירופיים (GDPR + ePR), גוגל הוציאה פיצ'ר חדש בממשק הניהול של אנליטיקס – Data Deletion Requests. הפיצ'ר מאפשר למנהלי החשבון לבקש מחיקת מידע מגוגל, אם וכאשר יידרשו לכך (לדוגמה, משתמש שפנה אלינו ומבקש להסיר מידע אודותיו מהמערכת).

נכון לעכשיו ניתן לשלוח בקשה הקשורה לטווח זמן ספציפי, עם אחד או יותר מהרכיבים הבאים: כתובת עמוד, טייטל עמוד, 3 תיוגי האיוונטים (label, category, action), קאסטום דימנשן וכן user-id. זה האחרון מזוהה יותר מכל עם מידע אישי, מכיוון שהוא מתייג / מזהה יוזרים ספציפיים.

נכון לעכשיו קצת קשה לדמיין מי ידרוש שימוש בפיצ'ר החדש, למחיקת מידע אודותיו. האנושות הוכיחה עד כה ששום מעקב לא מפריע לה, כל עוד יש גישה חופשית לרוב תכני האינטרנט.

ידיעות בקטנה

  • לאחר תחקיר שבוצע על ידי ביזנס אינסיידר, פייסבוק מחקה יותר מ-14 קבוצות סגורות שמכרו תרופות מזויפות. בחלק מהמקרים, נמכרו לחולי סרטן תרופות המכילות מלבין תעשייתי וחומרים מסוכנים אחרים.
  • חלק מחשבונות גוגל אנליטיקס החלו להציג את אופציית Attribution – הכנה לממשק הייחוס החדש שהובטח כבר לפני זמן רב, וקיים כיום במלואו רק בגוגל אדס. למה זה חשוב? קראו את המאמר שלנו בנושא מודל הייחוס בגוגל.
  • חברת Wing, בבעלות אלפבית (גוגל), החלה בשירותי משלוחים בארה"ב באמצעות רחפנים. בכך נותנת גוגל מכה נוספת לאמזון, ששירותי המשלוחים שלה עדיין לא קיבלו רישיון הפעלה מסחרי.

 

הפוסט מלחמת אמזון-גוגל, מודעות AR בגוגל אדס, מודעות חיפוש בפייסבוק זמינות לכולם ועוד הופיע ראשון בבלוג

אלגוריתם חדש בגוגל, מדידת חשיפות חדשה בפייסבוק, משקיעים יותר באיקומרס ועוד

$
0
0

אז מה היה לנו בשבוע החולף? בתחילת כל שבוע נביא כאן חדשות דיגיטל עם רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו ליחשף מידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. 

גוגל BERT – אלגוריתם חדש להבנת שפה טבעית

ביום שישי גוגל הכריזה על אלגוריתם חדש בשם BERT, שמיועד לנתח ולהבין שפה טבעית בצורה מדויקת יותר. אומנם הוא קיים כבר כמעט שנה, אבל השינוי עצמו ייכנס לפעולה השבוע, וישפיע על עשירית מהשאילתות בגוגל ארה"ב בשפה האנגלית (שפות אחרות ישולבו בהמשך). בכל הנוגע לתשובות ישירות (Featured Snippets), ברט ישפיע עליהן בכל השפות ולא רק באנגלית.

BERT הוא רשת נוירונית המיועדת לעיבוד שפה טבעית (NLP – Natural Language Processing), ששמו נגזר מראשי התיבות (שוברי השיניים) Bidirectional Encoder Representations from Transformers. תפקידו הוא לסייע למחשבים להבין את השפה האנושית, קצת יותר קרוב לצורה בה בני אדם מבינים אותה.

זהו כנראה העדכון הגדול מסוגו מאז ראנק בריין בסוף 2015, והוא יפעל לצדו ולא במקומו. גוגל מספקת דוגמה לצורה בה יפעל ברט, בשאילתות שעד היום בלבלו קצת את המנוע הקיים. דוגמאות ניתן לראות בפוסט המקורי, בו גוגל מודה ש"חיפוש אינו בעיה שנפתרה בשלמותה", ואפילו עם ברט לא תמיד גוגל צודק.

כמו תמיד, נשאלת השאלה האם אנשי SEO צריכים לבצע שינויים בעקבות העדכון החדש. התשובה היא "לא", בדיוק כפי שקרה עם ראנק בריין. לא באמת ניתן לבצע אופטימיזציה לסוג כזה של שינוי, מעבר לכתיבה בשפה טבעית ורגילה.

לסקירה המלאה שלנו >>>

פייסבוק משנה את מדידת החשיפות האורגניות בדפים

כדי להתאים את מדידת החשיפות האורגניות לממומן, וכדי לסייע למפרסמים להשוות בין שני האפיקים – פייסבוק תקצר את משך הזמן הדרוש להגדרת חשיפות אורגניות חוזרות.

זוהי בעצם דרך חדשה ומתוקנת לפילטור של חשיפות אורגניות, המתרחשות בטווח זמן קצר בדפי פייסבוק. העדכון יבוצע במהלך השבועות הקרובים, אך פייסבוק לא מסרה מידע לגבי מה ייחשב טווח זמן קצר לסינון.

בהקשר לכך חשוב לציין כי ירידה בחשיפות אורגניות, אין משמעה ירידה בביצועי הדף בהכרח. למעשה, עם ירידת כמות החשיפות ייתכן שמנהלי דפים אף יראו עלייה בביצועי הדף (שכן הוסרו ממנו חשיפות אורגניות לא רלוונטיות).

מחקר: אין קשר בין חשיפה של מודעה ליעילותה

חברת Kargo בדקה האם מדד החשיפה (Viewability) של מודעה עומד בקורלציה ליעילותה (Memorability). ההנחה המקובלת בתעשייה היא שאם מודעה נמצאת על גבי המסך למשך זמן מסוים, זהו מדד גם ליעילותה הפרסומית.

בפועל המחקר מצא את ההפך. מודעות באפליקציות משחק ובמובייל ווב היו בעלות מדד החשיפה הגבוה ביותר, אבל היו פחות זכירות. לעומת זאת, מודעות אינסטגרם ומודעות מובייל בתוך מאמרים היו בעלות מדד החשיפה הנמוך ביותר, אבל היו הזכירות והאפקטיביות ביותר.

כמו כן המחקר בדק האם הנשאלים זוכרים את שמות המותגים, לפי הפלטפורמה בה הוצגו המודעות. נמצא כי גלישה במובייל יעילה משמעותית יותר מפלטפורמות אחרות, כגון אינסטגרם, משחקים ודסקטופ. להרחבה הקליקו כאן >>>

ההשקעה בפרסום איקומרס עולה

ברבעון האחרון מפרסמים משקיעים 39% מתקציב החיפוש במודעות שופינג, ו-37% מתקציב הפרסום בסושיאל במודעות מוצרים; כך לפי נתוני חברת Kenshoo.

מבין שני הסוגים, ההוצאה על מודעות מוצרים בסושיאל נמצאת בעלייה יותר משמעותית – עדות לכך שקמפיינים של שופינג בחיפוש עלולים לעמוד למבחן בזמן הקרוב, במיוחד בחגים המתקרבים בעולם הנוצרי.

הנתונים מבוססים על 3,000 חשבונות של מפרסמים וסוכנויות ב-150 ארצות, המשתמשים בפלטפורמת Kenshoo לפרסום בגוגל, אמזון, באידו, יאנדקס, יאהו, פינטרסט, סנאפצ'ט, פייסבוק ואינסטגרם.

גוגל בוחנת מודעות לידים ותגובות אוטומטיות ב-GMB

1. בדומה למודעות הלידים של פייסבוק, גם גוגל בוחנת מודעות חיפוש עם אפשרות לשליחה ישירה של לידים. מפרסמים יוכלו לבחור תוסף מודעה המוביל את המשתמש לטופס לידים, שמגיע ישירות ל-CRM באמצעות Webhooks.

זו לא פעם ראשונה שגוגל עושה את זה. ב-2010 נבחנה אפשרות דומה בשם "תוסף יצירת קשר" (Contact Form Extension), כאשר הלידים נשלחו ישירות למפרסמים במייל. הניסוי מעולם לא עבר את שלב הבטא, ואז שוב ב-2011 בחנה גוגל אופציה של השארת טלפון או מייל ישירות דרך מודעת חיפוש (Cost Per Lead Ad), אבל גם זה הושבת בסופו של דבר.

2. דיווחים ברחבי הרשת מעידים על תגובות אוטומטיות ומוכנות מראש, בביקורות גוגל לעסק שלי. התגובות לא מופיעות מעצמן, אלא אך ורק כאשר מנהל העמוד מקליק על אפשרות התגובה – ומקבל תשובה מוכנה. כעת הוא יכול להחליט האם להשתמש בה או לכתוב משהו אחר.

יש להניח שפועלת כאן בינה מלאכותית כלשהו, הבוחנת את חוות הדעת ומציעה תשובה רלוונטית. בעוד שבאנגלית זה כנראה יותר מוצלח (גוגל מבין אנגלית יותר טוב מכל שפה אחרת), מתעורר ספק קל באשר ליכולת הזו בשפה העברית. נמשיך לעקוב ולדווח.

הקליקו על התמונה לקבלת אנימציה בחלון חדש.

יותר תשובות ישירות בדסקטופ מאשר במובייל

מחקר של Rank Ranger מצא כי התשובות הישירות בגוגל מופיעות בתדירות שונה, בהתאם למכשיר בו משתמשים. בעוד שבמובייל מופיעות תשובות ישירות ב-73.3% מהמקרים, בדסקטופ מדובר ב-86.6% (הבדל של 13% לטובת דסקטופ).

יש לציין שהנתון המעניין הזה עומד בסתירה לפוסטים של ראנד פישקין, בהם הוא טוען שיש יותר תשובות ישירות במובייל – מה שגורם לאחוז ניכר של אפס קליקים באורגני (אם יש לך תשובה מול העיניים, אין צורך להקליק כדי לקבל אותה).

ללמוד SEO עם גוגל

גוגל החלה בהפקה של סדרת סרטוני אנימציה לאנשי SEO מתחילים עד מתקדמים, המעוניינים ללמוד את התחום. הסרטונים הם כנראה המשך למדריך ה-SEO הכתוב של גוגל, והם יעסקו במגוון נושאים: איך עובד החיפוש בגוגל? האם אני צריך אתר? איך להגדיר מטרות עסקיות באתר? טיפים למציאת מפתח אינטרנט ואיש SEO וכן הלאה.

כל הסרטונים ירוכזו בערוץ היוטיוב Search For Beginners.

הנה סרטון ההיכרות:

סרטון הפרק הראשון – האם אני צריך אתר?

הפוסט אלגוריתם חדש בגוגל, מדידת חשיפות חדשה בפייסבוק, משקיעים יותר באיקומרס ועוד הופיע ראשון בבלוג

Viewing all 643 articles
Browse latest View live