בכל סופ"ש נביא כאן את רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו להיחשף למידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. הרשם לעדכון וקבל מייל שבועי עם כל הסיפורים והחדשות.
גם פייסבוק מאפשרת למדוד המרות על פני מכשירים שונים
לפוסט המקורי בבלוג של פייסבוק לעסקים
בדומה לגוגל לפני מספר חודשים, פייסבוק הציגה השבוע אפשרות לראות כיצד הגולשים עוברים ממכשיר אחד לשני עוד לפני ההמרה. הדוגמה הפשוטה ביותר היא מודעה שהמשתמש רואה על גבי המכשיר הנייד שלו, אבל את הרכישה עצמה או הביקור באתר הוא מבצע ממקום אחר (למשל, מהמשרד).
לפי הנתונים של פייסבוק, כשליש מהאנשים שצופים במודעות בנייד, עוברים המרה דרך מחשבי Dekstop תוך 28 ימים, והמספר דווקא עולה ככל שחולף הזמן (למרות שפייסבוק לא התייחסה לעובדה שיכול להיות שהפרסומת מופיעה בכמה מכשירים שונים).
כדי שתוכלו לראות את הדוחות החדשים, תצטרכו להשתמש ב-Facebook Pixel וב-SDK,כמו גם לערוך ידנית את התצוגה ולבחור בעמודה Cross-Device.
צביעת קוד בכלי מנהלי האתרים והודעות התראה על הפניות לא נכונות
לפוסט המקורי ב-PageTrafficBuzz
משתמשים בכלי מנהלי האתרים התחילו לקבל התראות על הפניות לא תקינות בהתאם לשינויים בקווים המנחים של גוגל. לדוגמה, אם כל הדפים בגרסה הסלולארית של האתר מפנים לעמוד הבית הסלולרי ואין הפנייה על בסיס דפים ספציפיים. גוגל מבהירה שהדבר יכול לגרום לאחזור לא תקין של תוצאות, אבל גם לבלבל את המשתמשים.
עדכון קטן נוסף (תודה למנשה אברמוב) צובע את הקוד של הדפים המאוחזרים בצבעים שונים לפי ה-Syntax המתאים. אמנם כיום כל עורך טקסט כמעט מציע את האפשרות הזו, אבל אם במקרה העמוד לא מאוחזר נכון ואתם לא רואים את כל הקוד שאתם אמורים לראות, התכונה הזו תוכל לעזור לכם.
האם גם אתם קיבלתם הודעת סחיטה לאתר שלכם?
לפוסט המקורי ב-Search Engine Land
מייל ספק מצחיק ספק מטריד נשלח ללא מעט בעלי אתרים ודרש מהם לשלם דמי כופר בסך 1500$, או לצפות כיצד האתר שלהם נעלם מגוגל בעזרת 20,000 קישורי Xrumer מעמודי פרופיל בפורומים. החתומים על המייל שמזדהים רק בראשי התיבות RS מצרפים גם קישור לקובץ שמכיל קישורים כאלו על מנת להראות שהכוונות שלהם רציניות (כביכול).
כש-SEL העבירו את המיילים האלו לגוגל, החברה הגיבה בכך שהאלגוריתמים שלה נועדו למנוע מקרים כאלו (טענה ישנה יחסית) ושמי שבכל זאת דואג בנוגע לקישורים ספציפיים, יוכל להשתמש ב-Disavow Tool. המשעשע הוא שגוגל ממליצה לכל מי שמקבל את ההודעה לפנות לרשויות החוק… רק שלא ברור בדיוק מאיפה ההודעה הזו נשלחה (האתר בקובץ, שלפי המייל שייך לסוחטים, מסתיים בסיומת .pl של פולין, אבל המייל עצמו בכלל נשלח מיאהו). בנוסף, גוגל מבקשת שאם קיבלתם את ההודעה לחשבון ה-Gmail שלכם, שלחו דיווח למחלקת ה-Abuse שלה.
כפי שמציינים ב – SEL, כל נושא ה – SEO השלילי הוא נושא מורכב למדי, כאשר יש מקדמים שטוענים שבהחלט אפשר לגרום נזק לאתרים, ויש כאלו שטוענים שמדובר בנושא שקצת יצא מפרופורציות ומשמש בעיקר את אלו שרוצים לעשות כסף קל על גבם של אלו שפוחדים מענישה בגוגל.
החל מספטמבר לא יהיו עוד התאמות מדויקות בקמפיינים ב-Adwords
גוגל הודיעה בפוסט רשמי בבלוג של אדוורדס שהחל מסוף ספמטבר, כל המפרסמים יעברו לעבוד לפי התאמת מונחים קרובים בקמפיינים שלהם. למרות שגוגל מדגישה שהאופציה הזו מאפשרת למפרסמים לפנות ליותר לקוחות ולא לפספס משתמשים שביצעו טעויות הקלדה, לא כולם מקבלים בשמחה את הצעד הזה. הסיבה העיקרית לכך היא שיש מקרים בהם השינוי במילת המפתח נראה זעיר, אבל ההקשר של השאילתא הוא שונה לגמרי.
דוגמה פשוטה: אם הקמפיין שלנו עוסק בניתוח פלסטי, אבל גוגל מחליט שהמילה מנתח או מנתחים היא מילה קרובה, גם שאילתא כמו "ציוד למנתח פלסטי" עשויה להציג את המודעה שלנו… זו דוגמה שלקחנו מהשפה האנגלית, אבל בעברית המקרים יכולים להיות אפילו יותר מורכבים. לדוגמה, חשבו מה ייקרה אם גוגל יחליט שהמילה כדור היא קרובה מספיק למונח "כדור הארץ?".
בעיה נוספת עשויה להיווצר בכלי מתכנן מילות המפתח שכיום מאפשר לבטל את האופציה לראות מונחים בעלי הקשר רחב כשמחפשים נפח של מילות מפתח. אם האופציה הזו תעלם גם משם, יהיה קשה יותר גם למקדמים האורגנים לבצע מחקר מילות מפתח עבור דפים ספציפים.
האם לבריטים נמאס ממפות גוגל?
חברת הסלולר הגדולה בבריטניה, EE, מדווחת כי 70% מהשימוש במפות על גבי הרשת בטכנולוגיית LTE החדשה נעשית באמצעות שירות המפות של אפל ולא זה של גוגל. גם ברשת ה-3G יש לאפל יתרון, והוא אפילו גדול יותר (76% לעומת 18%). לעומת זאת, בשנת 2013, אחוז השימוש במפות אלו היה 60% בלבד (לפני כניסת רשת ה-LTE).
למרות הנתונים האלו, יש בעיה אחת קטנה והיא שבריטניה ידועה דווקא כמדינה שבה יש רוב למכשירי אנדרואיד עם 73.3% אחוזים מן השוק. לכן, ייתכן שההסבר לכך נעוץ פשוט בעובדה שמשתמשי האייפון הם משתמשים כבדים יותר מבחינת ניווט ומפות ולכן המשקל שלהם בסקר אף הוא גדול יותר.